Ρόδος: Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν κόρη και εγγονός που είχαν κατηγορηθεί για τον θάνατο του πατέρα και παππού τους

Ρόδος: Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν κόρη και εγγονός που είχαν κατηγορηθεί για τον θάνατο του πατέρα και παππού τους

Ρόδος: Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν κόρη και εγγονός που είχαν κατηγορηθεί για τον θάνατο του πατέρα και παππού τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1873 ΦΟΡΕΣ

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω η 65 κόρη και η ο 39χρονος εγγονός που είχαν κατηγορηθεί για τον θάνατο του 85χρονου  πατέρα και παππού τους αντίστοιχα, στην περιοχή της Ιαλυσού.

Η δίκη ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου και διεκόπη χθες και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί ,με την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία από το δικαστήριο να κηρυθούν και οι δύο κατηγορούμενοι αθώοι. Το δικαστήριο συντασσόμενο πλήρως με την εισαγγελική πρόταση, έκρινε κόρη και εγγονό ομόφωνα αθώους, απαλλάσσοντάς τους από κάθε κατηγορία.

Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της δίκης εξέφρασαν, μιλώντας στη "Ροδιακή" οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Ιωάννης Κούκουλας, τονίζοντας ότι τόσο από τα τα στοιχεία όσο και από τα όσα προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν υπήρχε ίχνος ενοχής σε βάρος των δύο εμπλεκόμένων.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 2 Νοεμβρίου 2015 στην Ιαλυσό στο σπίτι όπου διέμενε ο ηλικιωμένος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου 2015.

Ο 85χρονος είχε βρεθεί αιμόφυρτος στο σπίτι του, έχοντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα του, ωστόσο εκείνο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να χάσει τη μάχη για τη ζωή ήταν ο τραυματισμός του στο ήπαρ.

Σε βάρος της κόρης και του εγγονού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατηγορία για την οποία βρίσκονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, το οποίο πρόκειται να ολοκληρώσει την ακροαματική διαδικασία σήμερα.

Πάντως στις 8 Νοεμβρίου 2023 ενώπιον του δικαστηρίου, τόσο η κόρη όσο και ο εγγονός του ηλικιωμένου άνδρα, επανέλαβαν αυτό που εξ αρχής υποστηρίζουν, ότι δηλαδή είναι αθώοι και πως ο 85χρονος έβαλε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του.

Μάλιστα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω βρέθηκαν και μάρτυρες που δήλωσαν πως και άλλη φορά ο θανών είχε επιχειρήσει το ίδιο, ενώ και ο ιατροδικαστής που κατέθεσε έκανε λόγο για περίπτωση αυτοχειρίας σε ό,τι αφορά το πρώτο μέρος των τραυμάτων του ηλικιωμένου και τα υπόλοιπα τραύματα προήλθαν από τη πτώση που είχε.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών