Ρόδος: Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να αφαιρέσει από το διαδίκτυο αρνητικά σχόλια αποφάσισε το δικαστήριο για 43χρονο Ροδίτη

Ρόδος: Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να αφαιρέσει από το διαδίκτυο αρνητικά σχόλια αποφάσισε το δικαστήριο για 43χρονο Ροδίτη

Ρόδος: Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να αφαιρέσει από το διαδίκτυο αρνητικά σχόλια αποφάσισε το δικαστήριο για 43χρονο Ροδίτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10231 ΦΟΡΕΣ

Να ζητήσει ο 43χρονος με δημόσια ανάρτηση του, συγγνώμη από τις δύο αδελφές τις οποίες κατηγορεί ότι το περασμένο καλοκαίρι σκότωσαν τη γάτα του, αποφάσισε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν δια του δικηγόρου τους κ. Σταύρου Σκάρου οι δύο αδελφές και διατάσσει τον 43χρονο να προβεί σε δημόσια δήλωση στη σελίδα του Κυνοκομείου Ρόδου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης , ενώ του απαγορεύει να τις προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, στη προσωρινή του διαταγή αποφάσισε τα εξής:

· Διατάσσει τον 43χρονο να αφαιρέσει από το διαδικτυακό ιστότοπο «Google» και το «Tripadvisor» όσα αρνητικά σχόλια έγραψε ο ίδιος αναφορικά με τις δύο αδελφές και τις αποδιδόμενες από τον ίδιο σε αυτές πράξεις

· Διατάσσει τον 43χρονο να αναρτήσει στη διαδικτυακή σελίδα του Κυνοκομείου Ρόδου στο facebook το εξής κείμενο: «Ζητών συγγνώμη από τις καθ’ ων για όσα τους καταλόγισα πριν εκδοθεί τυχόν αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση Ποινικού Δικαστηρίου»

· Απαγορεύει στον 43χρονο να προσεγγίζει τις δύο αδελφές σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων

· Απειλεί εις βάρος του 43χρονου χρηματική ποινή ύψους 2000 ευρώ και προσωπική κράτηση διάρκειας 30 ημερών για κάθε παράβαση της απόφασης του δικαστηρίου.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης που έχει κατατεθεί στο δικαστήριο.

Σημειώνεται πως και ο 43χρονος δια της δικηγόρου του κας. Μαρίας Βερβέρη κατέθεσε αντίστοιχη αίτηση ασφαλιστικών με έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία όμως απορρίφθηκε από το δικαστήριο (η προσωρινή διαταγή).

Ωστόσο και η δική του κύρια αίτηση θα συνεκδικαστεί μαζί με αυτή των δύο γυναικών σε ημερομηνία που θα ορίσει το δικαστήριο. Άξιο δε αναφοράς είναι πως στην αίτησή του ο 43χρονος ανέφερε πως το συμβάν με τον θάνατο της γάτας του που συνέβη στις 21 Νοεμβρίου του 2023, έχει καταγγελθεί επίσημα στην αστυνομία και έχει γραφτεί στο βιβλίο συμβάντων, και πως το άτυχο ζώο εξέτασε η κτηνίατρος η οποία στην έκθεσή της αναφέρει ότι ο θάνατος της γάτας προήλθε από χτύπημα στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2023, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου από τις δύο αδελφές, ο 43χρονος διαμένει κοντά στην ιδιόκτητη κατοικία των δύο γυναικών, και διατηρεί δύο σκυλιά και αρκετές γάτες στην αυλή του.

Το περασμένο καλοκαίρι (του 2023) ο 43χρονος αναζητούσε κάποιον από τη γειτονιά που του είχε σκοτώσει, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν μία από τις γάτες του. Μάλιστα ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία ώστε να λάβουν κατάθεση από τις δύο αδελφές, καθώς και από άλλα άτομα που ο ίδιος θεωρούσε ύποπτα σχετικά µε το συμβάν που κατήγγειλε. Ωστόσο δεν προέκυψε σύμφωνα µε την αστυνομία κάποια ένδειξη τέλεσης αδικήματος από κανέναν εκ των προσώπων που θεωρούσε υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων και των δύο γυναικών.

Όμως στις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, και ενώ η μία από τις δύο αδελφές πήγε να βγει από το σπίτι της και να μπει στο αυτοκίνητο της, πήδηξε τον τοίχο που χωρίζει τις κατοικίες τους και φωνάζοντας τη ρωτούσε για το θάνατο της γάτας του και της ζητούσε να το παραδεχτεί. Παρόμοιο περιστατικό έγινε την επόμενη ημέρα με την άλλη αδελφή την οποία εξύβρισε επίσης και την πίεζε να ομολογήσει ότι είτε το έκανε η ίδια είτε ότι έκανε η αδελφή της.

Στην ίδια αίτηση περιγράφεται επίσης και η ανάρτηση που έκανε ο 43χρονος στη σελίδα (σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) του Κυνοκομείου όπου και «φωτογραφίζει» τις δύο αδελφές, με δεκάδες αρνητικά σχόλια για αυτές να ακολουθούν την ανάρτηση. Οι δύο γυναίκες καταγγέλλουν επίσης ότι ο ίδιος παρακινεί μέλη της ομάδας να μεταβούν στις επιχειρήσεις που διαθέτουν και να τις προπηλακίσουν.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών