Και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Ρόδου θα συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση των υπαλλήλων του νοσοκομείου

Και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Ρόδου θα συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση των υπαλλήλων του νοσοκομείου

Και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Ρόδου θα συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση των υπαλλήλων του νοσοκομείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 950 ΦΟΡΕΣ

Την πλήρη υποστήριξή τους στους εργαζόμενους του γενικού νοσοκομείου Ρόδου εκφράζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του νησιού μας με σχετική επιστολή τους στην οποία αναφέρουν:

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών του ΓΝΡ και συμμετέχουμε στη κινητοποίηση στις 15/12 και ώρα 18:00 στη πλατεία Κύπρου

Μπροστά στα τεράστια και σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το ΕΚΑΒ και τα κέντρα υγείας στο νησί οι φοιτητές δεν μένουμε αμέτοχοι. Όλοι μας έχουμε χρειαστεί κάποια μορφή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο νησί που ήρθαμε να σπουδάσουμε οπότε και δεν μας είναι άγνωστα όσα περιγράφουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Το κόστος ζωής και σπουδών στην Ρόδο ανέρχεται σε πολύ υψηλά νούμερα και μπορούμε όλοι να παραδεχτούμε ότι το τελευταίο που μπορεί να αντέξει η τσέπη ενός φοιτητή στις συνθήκες που γεννά αυτό το σύστημα, είναι μια πανάκριβη ιδιωτική ιατρική περίθαλψη. Αν κάποιος έχει αναγκαστεί να επισκεφτεί το νοσοκομείο Ρόδου, είτε είναι για μια απλή αιμοδοσία είτε για κάποιο πιο σοβαρό ζήτημα υγείας είναι σε θέση να παραδεχτεί ότι αυτή η εικόνα δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση σε Γενικό Νοσοκομείο που καλείτε να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο ενός ολόκληρου νησιού αλλά και άλλων μικρότερων. Αρνούμαστε να υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε σε ιδιωτικές κλινικές και γιατρούς προσθέτοντας ακόμα ένα ποσό στην ήδη μακριά λίστα εξόδων που μας επιβάλλονται για να τελειώσουμε τις σπουδές μας.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε τη δικαιολογία πως δεν υπάρχουν χρήματα για την υγεία και την παιδεία μας την ίδια στιγμή που δίνονται υπέρογκα ποσά για τα συμφέροντα των λίγων, την ίδια στιγμή που το κράτος μας φορτώνει με νέους φόρους και αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Χωρίς καμία ντροπή μας λένε πώς ο ανταγωνισμός του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα θα ωφελήσει τον πρώτο. Αλήθεια αναβαθμίστηκαν τα δημόσια σχολεία όλα αυτά τα χρόνια επειδή ιδρύθηκαν ιδιωτικά η πέφτουν ντουβάρια στις τάξεις των μαθητών; Αναβαθμίστηκαν τα δημόσια νοσοκομεία τώρα που λειτουργούν ιδιωτικές κλινικές ή πέθανε τόσος κόσμος στη πανδημία επειδή δεν φτάνανε οι ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία; Αναβαθμίστηκε ο ελληνικός σιδηρόδρομος επειδή ιδιωτικοποιήθηκε ένα μέρος του ή οδηγηθήκαμε στο έγκλημα των Τεμπών;

Καταδικάζουμε τις φτηνές τους δικαιολογίες και απαιτούμε να στελεχωθεί άμεσα και να χρηματοδοτηθεί στο ύψος των απαιτήσεων το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες μας με ασφάλεια, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση της τσέπης μας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για κάθε άνθρωπο και όχι πεδίο κερδοφορίας. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στη Κυβέρνηση της ΝΔ και σε όσους τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους σε αυτή τη κατάσταση.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Αιμοδοτών Ρόδου “Άγιος Εφραίμ”, Μεσογειακής Αναιμίας Ρόδου, Ατόμων με Αναπηρία Επαρχιακής Ρόδου και του Σωματείου Συνταξιούχων Ρόδου.

Ενωμένοι όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Όλες και όλοι στη κινητοποίηση!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»