Εκδόθηκε και παρουσιάζεται ένα πολύτιμο βιβλίο για την ιστορία του συλλόγου και του ναού του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας!

Εκδόθηκε και παρουσιάζεται ένα πολύτιμο βιβλίο για την ιστορία του συλλόγου  και του ναού του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας!

Εκδόθηκε και παρουσιάζεται ένα πολύτιμο βιβλίο για την ιστορία του συλλόγου και του ναού του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3000 ΦΟΡΕΣ

Μία ενδελεχής έρευνα επικεντρωμένη στην προσφορά του αθλητικού σωματείου του Αγίου Γεωργίου και τους άρρηκτους δεσμούς του με την εκκλησία του Πολιούχου της Μαλώνας παρουσιάζεται μέσα από έναν μοναδικό τόμο 365 σελίδων με τίτλο «Άγιος Γεώργιος Μαλώνας Ρόδου-Ο Αθλητικός-Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος και ο ιστορικός ναός του χωριού στο πέρασμα του χρόνου».

Εδώ και τρία χρόνια, ο Θεοδόσης Π. Στεφανάκης, γνωστός για τη σημαντική προσφορά του στο τοπικό ποδόσφαιρο ως αθλητής και παράγοντας του συλλόγου και της ΕΠΣΔ, κατάφερε να συγκεντρώσει έναν «θησαυρό» από σπάνιες φωτογραφίες, παλιά δελτία, έγγραφα κι αποκόμματα του τοπικού Τύπου με αναφορές τόσο στον σύλλογο όσο και στον ναό, αποτελώντας αυτή η σύνδεσή τους μία μοναδική «ηθογραφία».

Δεν είναι ένα βιβλίο αποκλειστικά για την ιστορία του συλλόγου, αλλά για την τοπική κοινωνία και τη μετεξέλιξή της μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών. Από την άλλη, ο αθλητικός συντάκτης Κώστας Γ. Πατούδης, με τη δική του έρευνα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοναδικό αρχείο για την παρουσία του Αγίου Γεωργίου στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΔ με στατιστικά στοιχεία επίτευξης τερμάτων, βαθμολογικών θέσεων ανά έτος αλλά και συμμετοχών ποδοσφαιριστών.

*Στο πόνημα αυτό, θα μπορέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος να βρει στοιχεία για την αρχιτεκτονική και την ιστορία του ναού, τους εορτασμούς παλαιότερα, τις δωρεές ευεργετών, τους θρύλους αλλά και τις παραδόσεις γύρω απ’ αυτόν και σπάνιές μαρτυρίες κι αναφορές από ανθρώπους της περιοχής.

* Όσον αφορά τον αθλητικό σύλλογο, υπάρχει μία ενδιαφέρουσα κι εμπεριστατωμένη ιστορική αναδρομή με αναφορές στις διοικήσεις και στην πορεία του, πριν ακόμα τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔ, ως σήμερα.

Ειδική αναφορά γίνεται και στη «χρυσή» δεκαετία από το 1990 έως το 2000, όταν κατέκτησε δύο συνεχόμενες χρονιές το Κύπελλο Δωδεκανήσου. Είναι ένας «άθλος» που δύσκολα θα επαναληφθεί από σύλλογο χωριού ανάλογου πληθυσμού.

*Ο τόμος αυτός αποτελεί μία καλαίσθητη έκδοση και οι σελίδες με τις φωτογραφίες ως σημαντικό μέρος του, αξίζουν όσο τίποτε άλλο.

Η παρουσίαση αυτού του πονήματος, πολύτιμου εργαλείου για κάθε μελετητή και φίλο του ποδοσφαίρου που τυπώθηκε από τις Εκδοτικές Επιχειρήσεις «Επτάλοφος» με την αρωγή του συλλόγου του Αγίου Γεωργίου και του ΔΟΠΑΡ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Μαλώνας.

Για τη σημαντική αυτή έκδοση θα μιλήσουν ο νέος δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Τέρης Χατζηιωάννου που στήριξαν επίσης αυτήν την προσπάθεια. Ο Θεόδωρος Παπανδρέου, συγγραφέας κι επίτιμος σχολικός σύμβουλος, συνέβαλε με δικές του αναφορές στην έκδοση, γι’ αυτό θα είναι παρών στο πάνελ της εκδήλωσης, όπως και ο Ιωάννης Σκούμπρος, πρώην κοινοτάρχης Μαλώνας.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς
Ο Θεοδόσιος Π. Στεφανάκης είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικής κατεύθυνσης από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακών σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και στη Διοίκηση Αθλητισμού, ενώ το 1996 διορίστηκε, μετά από γραπτό διαγωνισμό, στο υπουργείο Οικονομικών ως εφοριακός (ΑΑΔΕ-ΔΟΥ Ρόδου).

Από το 1983 ως το 2000 ήταν ποδοσφαιριστής του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας και από το 2000 έως το 2006 διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου. Είναι μέλος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, αλλά παλαιότερα είχε θητεύσει ως μέλος στον ΔΟΑ Αρχαγγέλου και στον Νομαρχιακό Αθλητικό Οργανισμό Δωδεκανήσου.

Από το 2008 ως σήμερα εκλέγεται πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Δωδεκανήσου κι εκπρόσωπος εργαζομένων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το 2016 συνέγραψε άλλο ένα πολύτιμο βιβλίο, τη «Διοίκηση κι Οργάνωση Αθλητικού Σωματείου», το οποίο μοιράστηκε από την ΕΠΟ σ’ όλα τα μέλη της.

Ο Κώστας Γ. Πατούδης εργάστηκε για χρόνια ως αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα Sport Day, στο περιοδικό Mini Football News και τον Σπορ FM, όπως και στον τοπικό Τύπο (Εφημερίδες Ροδιακή, Πρόοδος, Γνώμη). Παρουσία είχε επίσης στα ραδιόφωνα του TOP FM και του SKY.

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Τύπου, ΜΜΕ και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΠΣΔ κι έχει πλούσια εθελοντική δράση μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φερακλός», ενώ είναι γραμματέας του ποδοσφαιρικού συλλόγου του Αγίου Γεωργίου.

Η εργασία του με τίτλο “Mundial” που δημοσιεύτηκε στη Sport Day και η έρευνά του για τις προεκτάσεις του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια στην κοινωνία της Κύπρου, απέσπασαν μάλιστα, βραβείο. Εδώ και μερικά χρόνια διατηρεί κατάστημα μαζικής εστίασης στο Χαράκι και ζει μονίμως στη Μαλώνα.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης