Φλας στο παρελθόν, 1963: Σφοδροί νότιοι άνεμοι έπνευον χθες εις Ρόδον με ταχύτητα 72 χιλιομέτρων ωριαίως

Φλας στο παρελθόν, 1963: Σφοδροί νότιοι άνεμοι έπνευον χθες εις Ρόδον με ταχύτητα 72 χιλιομέτρων ωριαίως

Φλας στο παρελθόν, 1963: Σφοδροί νότιοι άνεμοι έπνευον χθες εις Ρόδον με ταχύτητα 72 χιλιομέτρων ωριαίως

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 315 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3811

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΣΦΟΔΡΟΙ
Σφοδροί νότιοι άνεμοι έπνευον χθες εις Ρόδον με ταχύτητα 72 χιλιομέτρων ωριαίως. Εις την περιοχήν της Ρόδου επεκράτει επίσης σφοδρά θαλασσοταραχή, συνεπεία δε τούτου απηγορεύθη ο απόπλους μικρών και μέσης χωρητικότητας σκαφών.

Εξ άλλου λόγω του καιρού δεν επραγματοποιήθη το χθεσινόν αεροπορικόν δρομολόγιον ενώ το ατμόπλοιον «Καραϊσκάκης» προσήγγισεν εις Ψαροπούλαν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Αι οικογένειαι Σάββα Γ. Τσοπανάκη, Ι. Τσαμπή και ο κ. Αγαπητός Γ. Τσοπανάκης ευχαριστούν θερμώς όλους όσοι εξεδήλωσαν την συμπάθειάν των διά τον θάνατον του πατέρα των Γεωργίου Τσοπανάκη.

Ιδιαιτέρως τους ιατρούς του Νοσοκομείου, την Διεύθυνσιν και το νοσηλευτικόν προσωπικόν του ιδρύματος, διά τας εξαιρετικά φροντίδας των κατά την σύντομον ασθένειάν του, τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ρόδου κ.κ. Σπυρίδωνα ο οποίος μετά της ακολουθίας του έσπευσεν αυθορμήτως εις Σάλακον και ιερούργησε κατά την νεκρόσιμον ακολουθίαν, τους καταθέσαντας στεφάνους και άνθη, όσους προσέφερον χρήματα εις μνήμην του, τους διδασκάλους και μαθητάς του Σχολείου Σαλάκου, όλους τους συγγενείς και φίλους που είχαν την καλωσύνην να συνοδεύσουν την εκφορά συντρέχοντες από την Ρόδον και από τα Απόλλωνα και τους κατοίκους της Κοινότητος Σαλάκου διά την ομαδικήν συμμετοχήν των εις την κηδείαν. Ας είναι βέβαιοι ότι αι εκδηλώσεις αυταί αποτελούν παρηγορίαν διά την απώλειαν του αγαπητού μας πατέρα.
Αγαπητός Γ. Τσοπανάκης
Οικογένειαι Σαβ. Τσοπανάκη
Ι. Τσαμπή

ΕΝΤΟΣ ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΝ ΤΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
Την τελευταίαν εβδομάδα του έτους θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου προκειμένου να εξετάση διάφορα θέματα της αρμοδιότητός του να χαράξη τας βασικάς γραμμάς του προγράμματος του προσεχούς έτους και να λάβη αποφάσεις διά την εκτέλεσιν των μεγάλων έργων του προγράμματος του προσεχούς έτους.

- Εντός των προσεχών ημερών θα εγκριθή το Τεχνικόν πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου το οποίον έχει υποβληθή εις την Νομαρχίαν Δωδεκανήσου.

Το Τεχνικόν Πρόγραμμα περιλαμβάνει σειράν μεγάλων έργων τα οποία θα εκτελεσθούν κατά το προσεχές έτος. Ήδη εγνώσθη ότι εζητήθησαν ωρισμένα συμπληρωματικά στοιχεία επί του Προγράμματος τα οποία υπέβαλεν ο Δήμος Ρόδου.

ΣΥΝΕΚΡΟΤΗΘΗ ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΔΙ’ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Συνεκροτήθη σύσκεψις εις τα Γραφεία της Δωδεκανήσου με θέμα τον εξηλεκτρισμόν της Γεωργίας όπου τούτο είναι δυνατόν διά την κάλυψιν των αναγκών αρδεύσεως.

Εις την σύσκεψιν μετέσχον ο Διευθυντής της ΔΕΗ Ρόδου ο Διευθυντής Γεωργίας, εκπρόσωπος της ΑΤΕ και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων. Κατά την σύσκεψιν κατηρτίσθη πρόγραμμα το οποίον εζητήθη από το Υπουργείον Γεωργίας διά την γενικωτέραν αντιμετώπισιν του ζητήματος.

1.900.000 ΔΡΧ. ΔΙΕΤΕΘΗΣΑΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗΝ ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ
Ποσόν 1.900.000 δραχμών διετέθη παρά της Γεωργοενώσεως Δωδεκανήσου εις τους συκοπαραγωγούς Ρόδου, διά την πληρωμήν της α’ προκαταβολής έναντι παραδοθέντων εις την συγκέντρωσιν σύκων.

Κατά κιλόν σύκων εδόθησαν 2 δραχμαί. Βραδύτερον θα πληρωθή και το υπόλοιπον της αξίας των σύκων.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!