Τι απαντά το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ρόδου για την καταγγελία της οικογένειας 85χρονης που επέστρεψε σπίτι της με κλούβα

Τι απαντά το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ρόδου για την καταγγελία της οικογένειας 85χρονης που επέστρεψε σπίτι της με κλούβα

Τι απαντά το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ρόδου για την καταγγελία της οικογένειας 85χρονης που επέστρεψε σπίτι της με κλούβα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6009 ΦΟΡΕΣ

Τη δική τους απάντηση απέστειλαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ρόδου με  επιστολή τους, αναφορικά με την καταγγελία οικογένειας μίας 85χρονης γυναίκας με εγκεφαλικό που δημοσίευσε σήμερα (23/12) η "Ροδιακή", η οποία λαμβάνοντας εξιτήριο από το νοσοκομείο χρειάστηκε να επιβιβαστεί στο πίσω μέρος της κλούβας του γιου της προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της στη Σάλακο, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Στην επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ρόδου, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Ροδιακή με τίτλο ‘’ Μεταφορά ασθενή στην οικία της με επαγγελματική κλούβα’’, το Σωματείο Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Ρόδου εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία που υπέστη η ασθενής συμπολίτισσά μας και η οικογένειά της.

Για πολλοστή φορά ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι κύρια αρμοδιότητά του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι το επείγον περιστατικό.

Τα εξιτήρια και οι δευτερογενείς διακομιδές είναι αρμοδιότητα των νοσοκομείων.

Ως σωματείο, ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου έχουμε ενημερώσει την 2 ΥΠΕ, την διοίκηση του ΓΝ Ρόδου και όλες τις κλινικές, ότι από 16 Οκτωβρίου δεν θα εκτελούνται δευτερογενείς διακομιδές σε βάρος των επείγοντων περιστατικών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κατάφερε να δώσει λύση με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Αντιλαμβανόμενοι το αδιέξοδο, στην τελευταία από τις συναντήσεις μας, προτείναμε την διάθεση δύο διασωστών και ασθενοφόρου μέχρι να υπάρξει λύση από το νοσοκομείο.

Με χθεσινή απόφαση του προέδρου κ. Τσακαλιού Κυριάκου και με τη συγκατάθεση όλων των εργαζόμενων, ασθενοφόρο, σήμερα Σάββατο, εκτελεί όλα τα εξιτήρια λόγω των Χριστουγέννων.

Από Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, η διαχείριση των δευτερογενών διακομιδών θα πραγματοποιείται από το νοσοκομείο και θα εκτελείται από το ΕΚΑΒ, μέχρι την οριστική εξεύρεση λύσεως από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος

Κυριάκος Τσακαλιός

Γραμματέας

Παναγιώτης Σπανός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας