Γ. Παπαβασιλείου: Στους βασικούς μας στόχους η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Γ. Παπαβασιλείου: Στους βασικούς μας στόχους η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Γ. Παπαβασιλείου: Στους βασικούς μας στόχους η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2764 ΦΟΡΕΣ

Για τις προτεραιότητες που θα θέσει η νεοεκλεγείσα διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, μίλησε στον Real Voice 99.5 ο νέος Πρόεδρος της, Γιάννης Παπαβασιλείου, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στη Ρένα Παυλάκη.

“Το ευχάριστο είναι ότι είναι πολλοί νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. της ΕΞΡ και δείχνει ότι έχει μέλλον. Μας δίνει δύναμη για να προωθούμε τα θέματα με τον καλύτερο τρόπο”, τόνισε χαρακτηριστικά, μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες και τη συγκρότηση σε σώμα, όπου η πλειονότητα είναι νέοι άνθρωποι.

“Το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθούμε βοηθώντας στη διαφήμιση είναι το πως θα πάει καλύτερα από ότι το 2023, η σεζόν του 2024. Μία αγορά που θα δώσουμε έμφαση είναι η τουρκική”, όπως είπε.

Επιπλέον, τόνισε ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων, των ξενοδόχων, των επιχειρηματιών και της αυτοδιοίκησης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου:

“Και ο δήμος Ρόδου, και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΕΒΕΔ, οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες και όλοι οι φορείς θα πρέπει να έχουν κοινό στόχο και να βοηθήσουν για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Θα αγωνισθούμε για να το καταφέρουμε και ελπίζουμε να πάει καλά. Το αεροδρόμιο της Ρόδου το διευθύνει η Fraport. Αυτοί έχουν τον τρόπο να το επικοινωνήσουν, ξέρουν τις αεροπορικές εταιρίες και είναι ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουμε.

Οι υποδομές της Ρόδου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορούν να αντέξουν και το χειμώνα σε ένα χειμερινό πρόγραμμα”, σημείωσε επιπροσθέτως ο νέος πρόεδρος της ΕΞΡ.

Ο κ. Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, του Βερολίνου και του Λονδίνου που θα συνεχίσει να δίνει έμφαση το τουριστικό προϊόν της Ρόδου.

Για την έλλειψη προσωπικού στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο κ. Παπαβασιλείου υποστήριξε ότι για να έρθουν εργαζόμενοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα, με την παροχή δωματίων για τη διαμονή των εργαζομένων, τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, την αμοιβή και τις προοπτικές καριέρας.

Όσον αφορά την “πράσινη” μετάβαση είμαστε πολύ τυχεροί με το πρόγραμμα Co-Lamb από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εμείς είμαστε ανοικτοί στο διάλογο. Καταρχήν όλα τα ξενοδοχεία πρέπει να είναι “πράσινα”. Δε μπορεί δύο γειτονικά ξενοδοχεία να είναι το ένα “πράσινο” και το άλλο με μαζούτ.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου