Αλ. Κολιάδης προς τα μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής: ημέρα χαράς και μεγάλης ευθύνης η σημερινή

Αλ. Κολιάδης προς τα μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής: ημέρα χαράς και μεγάλης ευθύνης η σημερινή

Αλ. Κολιάδης προς τα μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής: ημέρα χαράς και μεγάλης ευθύνης η σημερινή

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3177 ΦΟΡΕΣ

Κατά την επίσημη πρώτη τους νωρίτερα στο Δημαρχείο της Ρόδου

Τα πρώτα του λόγια προς τους αιρετούς της παράταξής του, εκείνους που θα καθίσουν στο τιμόνι του δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια, απηύθυνε, νωρίτερα σήμερα, ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, κατά την εγκατάστασή τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο την πρώτη ημέρα του καινούργιου χρόνου.

Όπως είναι φυσικό, η ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήταν χαράς και ενθουσιασμού καθώς βρισκόμαστε στις πρώτες ώρες της νέας θητείας ενώ αρκετά από τα μέλη της νέας δημοτικής αρχής είναι και «πρωτάκια» στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

 

Μετά τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και την ανταλλαγή ευχών, ο κ. Κολιάδης, πλαισιωμένος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου, πρώην Υπουργό, κ. Μάνο Κόνσολα, τα μέλη της περιφερειακής αρχής κ.κ. Χρήστο Ευστρατίου, Φιλήμονα Ζαννετίδη και Βασίλη Νικολή και τους συμβούλους της παράταξής του κ. κ. Βάιο Καλοπήτα και Κώστα Χαλκιά, μίλησε στους στενούς συνεργάτες του για τα επόμενα πέντε χρόνια, τους δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη και τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων-όσους μπόρεσαν να βρίσκονται εκεί-για πρώτη φορά επίσημα ως νέος δημαρχος.

Και ξεκίνησε λέγοντάς τους: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που βρισκόμαστε σ’ αυτό το Μέγαρο, σ’ αυτή την αίθουσα…Θα ‘λεγα ότι η επιθυμία των πολιτών να επιλέξουν μία νέα δημοτική αρχή για να παράγει ένα έργο το οποίο θα είναι ισάξιο των προσδοκιών ενός νησιού, ενός τόπου όπως είναι η Ρόδος, αυτό καλούμαστε να κάνουμε. Η ευθύνη είναι πάρα πάρα πολύ μεγάλη…».

 

»…Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βλέπω νέους ανθρώπους-πολλοί από αυτούς είναι και η πρώτη φορά που μπαίνουν μέσα σ’ αυτή την αίθουσα. Αυτό έχει και το θετικό και το αρνητικό. Είμαι βέβαιος ότι τα θετικά, πολύ γρήγορα, θα σβήσουν οτιδήποτε αρνητικό μπορεί να υπάρξει σ’ αυτή την, ας πούμε, απειρία. Αλλά εγώ θα έλεγα, από την άλλη, ότι η δίψα του να προσφέρει ο καθένας από εσάς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Α’ βαθμό που είναι η άμεση σχέση με τον πολίτη, το βλέπω και στα μάτια σας το βλέπω και στη θέληση που έχετε και αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα».

Και συνέχισε λέγοντας προς τους ίδιους: «Θέλω να σας πω ότι σήμερα είναι μία ημέρα χαράς για όλους εμάς αλλά και από την άλλη και μεγάλης ευθύνης και το γνωρίζουμε. Πολύ μεγάλη η ευθύνη για τα επόμενα πέντε χρόνια και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό εδώ το κτίριο αλλά και όλο το νησί θα είναι σαν ένα δεύτερο σπίτι μας». Τους είπε λοιπόν ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα περάσουν στο Δημαρχείο περισσότερες ώρες απ’ ότι στα σπίτια τους, γιατί «αν θες να είσαι επιτυχημένος, αν θες να προσφέρεις, αν θες πραγματικά να είσαι κοντά στον πολίτη πρέπει να θυσιάσεις πάρα πολύ χρόνο, μακριά από την οικογένειά σου..».

Κλείνοντας, ο κ. Κολιάδης, δεν παρέλειψε να τονίσει για ακόμα μία φορά ότι οι πόρτες του δημαρχείου θα είναι πάντα ανοιχτές, όπως σήμερα, για όλους τους πολίτες, κάτι που ζήτησαν πρώτα απ’ όλα τα μέλη της παράταξης.

Ο κ. Κονσολας, στον σύντομο χαιρετισμό του, είπε ότι είναι μεγάλη η συγκίνηση και η τιμή που βρέθηκε εκεί και εξέφρασε τη χαρά του που «μια νέα δημοτική αρχή παίρνει τη σκυτάλη για να ξεκινήσει τη δική της ιστορία» καθώς και ότι από τον Σάββα Παυλίδη μέχρι τον Αντώνη Καμπουράκη, πέρασαν προσωπικότητες που έχουν γράψει ιστορία για τη Ρόδο.

Συνεχάρη το νέο δήμαρχο και όλους τους αιρετούς και τους είπε ότι γράφουν και εκείνοι τη δική τους ιστορία ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρχει ενότητα, «θα αφήσουμε πίσω το παρελθόν, θα κοιτάξουμε το μέλλον» και τους διαβεβαίωσε ότι σ’ αυτή την προοπτική θα είναι δίπλα τους.

 

Ο κ. Ευστρατίου μετέφερε τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, συνεχάρη τα μέλη της νέας δημοτικής αρχής και τους διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα στον δήμο Ρόδου αφού και εκείνη έχει την πόρτα της ανοιχτή σε όλους τους δήμους και τους δημάρχους όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Νικολής επέστησε την προσοχή των αιρετών στη δουλειά που απαιτείται και είπε ότι αυτή είναι η επιθυμία του νέου δημάρχου αφού, γνωρίζοντάς τον καλά, «όποιος δεν δουλεύει θα έχει θέμα».

Τις ευχές του έδωσε και ο κ. Ζαννετίδης, λέγοντας ότι το κλειδί της επιτυχίας και της λύσης των προβλημάτων είναι η συνεργασία και έχουν αρκετά θέματα να επιλύσουν.

Στη συνέχεια, ο κ. Κολιάδης μπήκε για πρώτη φορά, επισήμως, στο γραφείο του δημάρχου της Ρόδου ως ο νέος «κυβερνήτης» του νησιού. Εκεί δέχθηκε δώρα από συνεργάτες του για τα καλορίζικα αλλά και λόγω της ονομαστικής του εορτής, μια και το δεύτερο όνομά του είναι Βασίλειος.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας