Εντάσεις, υψηλοί τόνοι και αποχωρήσεις στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Εντάσεις, υψηλοί τόνοι και αποχωρήσεις στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Εντάσεις, υψηλοί τόνοι και αποχωρήσεις στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4556 ΦΟΡΕΣ

Με εντάσεις, υψηλούς τόνους και αποχωρήσεις, ξεκίνησε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου για τη νέα θητεία.

Ως γνωστόν σήμερα θα γίνει ορισμός των μελών, προέδρων και των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων και των οργανισμών του Δήμου, ωστόσο το Σώμα δεν έχει μπει ακόμα στην ημερήσια διάταξη.

Στο στάδιο της ενημέρωσης οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι έπαιρναν τον λόγο για να θέσουν διάφορα θέματα. Σε κάποιο σημείο, το μέλος της μείζονος μειοψηφίας και πρώην αντιδήμαρχος Oικονομικών, κ. Τάσος Σπανός, εξέφρασε τη διαφωνία και την αντίθεσή του για δηλώσεις τού νυν αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Κώστα Χαλκιά σχετικά με τα οικονομικά του δήμου. Απαντώντας, ο κ. Χαλκιάς είπε προς τον κύριο Σπανό: “παραλάβατε 55 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του Δήμου και αυτή τη στιγμή το ταμείο είναι μείον 912.000 € . Ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει ούτε τσίκλα”.

Η φράση αυτή του αντιδημάρχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προκατόχου του και σε αυτό το σημείο παρενέβη ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης ο οποίος ήθελε να επαναφέρει τον κ. Σπανό στην τάξη λέγοντάς του να αφήσει τον κύριο Χαλκιά να τοποθετηθεί, όπως άφησαν και εκείνον επί αρκετά λεπτά. Οι τόνοι ανέβηκαν και κάποια στιγμή ο δήμαρχος ακούστηκε να λέει προς τον κ. Σπανό:“Βγάλτε τον σκασμό”! Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Σπανός αντέδρασε εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του και ζήτησε από τον δήμαρχο να ανακαλέσει, αλλιώς θα αποχωρούσε. Ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, είπε αρκετές φορές ότι ανακαλεί, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Σπανός αποχώρησε.

Νωρίτερα είχε αποχωρήσει και το μέλος της μείζονος και πρώην αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Στέφανος Δράκος μετά από διαφωνία διαδικαστικού περιεχομένου για τα μέλη που ορίστηκαν στην Επιτροπή Παρακολούθησης για την Προγραμματική Σύμβαση για την ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών