Γιάννης Πάππου: Δεν είναι αρκετά τα 4 μέτρα για την ακρίβεια που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση

Γιάννης Πάππου: Δεν είναι αρκετά τα 4 μέτρα για  την ακρίβεια που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση

Γιάννης Πάππου: Δεν είναι αρκετά τα 4 μέτρα για την ακρίβεια που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 894 ΦΟΡΕΣ

Τέσσερα μέτρα περιλαμβάνει το πλαίσιο κατά της ακρίβειας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και εξειδίκευσε ο Υπουργός Ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών η μείωση των παροχών προς τα σούπερ μάρκετ για να εξασφαλίζονται χαμηλότερες τιμές για τον καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, περιορίζονται οι συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30%, με το αντίστοιχο ποσοστό να μεταφέρεται σε μείωση της τιμής στο ράφι. Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, βρεφικές πάνες, κρέας και οπωροκηπευτικά.

Αποτρέπονται αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και δεν επιτρέπεται στους προμηθευτές που αυξάνουν τις τιμές να υλοποιούν προωθητικές ενέργειες για τα προϊόντα που έχουν ανατιμήσει για 3 μήνες.

Το μέτρο αφορά όλα τα προϊόντα. Τα μέτρα κλήθηκε να σχολιάσει στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο οποίος εμφανίσθηκε επιφυλακτικός για την πάταξη της αισχροκέρδειας, τονίζοντας ότι «τα τέσσερα αυτά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, δεν είναι αρκετά για την ακρίβεια που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας», εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους, για τους οποίους αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο καταναλωτής.

Ο κ. Πάππου επανέλαβε τα περί μονοπωλίου από συγκεκριμένες αλυσίδες που λιγοστά ΑΦΜ, και ειδικότερα το καρτέλ 10 ΑΦΜ στη χώρα μας ευθύνεται για τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας στα σούπερ μάρκετ. «Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι κατά 94% το λιανεμπόριο ελέγχεται από δέκα ΑΦΜ μεγάλες αλυσίδες τροφίμων του συνολικού τζίρου που γίνεται στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας