Σωτήρης Βαγιανός: «Στο ναδίρ τα οικονομικά της ΔΕΥΑΡ. Έχετε υπομονή. Σε λίγες μέρες θα τα πούμε όλα ανοιχτά»

Σωτήρης Βαγιανός: «Στο ναδίρ τα οικονομικά της ΔΕΥΑΡ. Έχετε υπομονή. Σε λίγες μέρες θα τα πούμε όλα ανοιχτά»

Σωτήρης Βαγιανός: «Στο ναδίρ τα οικονομικά της ΔΕΥΑΡ. Έχετε υπομονή. Σε λίγες μέρες θα τα πούμε όλα ανοιχτά»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2455 ΦΟΡΕΣ

Στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΡ και τα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν, αναφέρθηκε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο νέος πρόεδρος, Σωτήρης Βαγιανός.

«Το να ξετυλίξεις το κουβάρι με σωστό σχεδιασμό δεν είναι εύκολο σε προβλήματα που λιμνάζουν χρόνια και θίγουν την αξιοπιστία της εικόνας της ΔΕΥΑΡ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «Δεν μπορεί συμπολίτες μας ένα χρόνο και πλέον να μένουν χωρίς νερό σε συγκεκριμένες περιοχές και αυτό να θεωρείται δεδομένο».

Ο κ. Βαγιανός αναφέρθηκε στην άμεση παρέμβαση και αποκατάσταση της βλάβης που παρουσιάσθηκε για 16η φορά στον καταθλιπτικό αγωγό στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας, ενώ πρόσθεσε, ότι θα γίνει αντικατάσταση του αγωγού τμήματος 200 μέτρων στο σημείο, το οποίο θα αποτελέσει μέρος της ολικής αντικατάστασης του αγωγού των 2,5 χιλιομέτρων που απαιτείται.

«Θεωρώ αδιανόητο ένα πρόβλημα 20 χρόνων στην καρδιά της πόλης να αντιμετωπίζεται με «μπαλώματα». Θα εκτελεστούν έργα το επόμενο διάστημα με σκοπό την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης καθώς κρίνεται επιβεβλημένο για την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας μας και της αισθητικής της πόλης μας», σύμφωνα με όσα επισήμανε.

Επιπλέον ο κ. Βαγιανός δήλωσε ότι «η ΔΕΥΑΡ αντιμετωπίζει ένα ασύλληπτο πρόβλημα ρευστότητας, καθώς τα οικονομικά της είναι στο ναδίρ», ενώ προανήγγειλε ότι σύντομα θα παρουσιασθούν σε συνέντευξη Τύπου αναλυτικά όλα τα οικονομικά στοιχεία της σημερινής εικόνας της Επιχείρησης, ώστε να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης ο κόσμος.

Τέλος, για τον Αρχάγγελο επισήμανε, ότι είναι και το μεγάλο στοίχημα, όπου καθημερινά παρουσιάζονται βλάβες σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με μπαλώματα. «Εκεί θα ταράξουμε τα νερά. Σηκώνουμε τα μανίκια και θα αντικαταταστήσουμε και εκεί τον αγωγό. Δεν μπορεί να υπάρχουν νοικοκυριά που επί 3 ημέρες δε μπορούν να τραβήξουν καν το καζανάκι...», σημείωσε σχετικά.

Άλλωστε και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε επισημάνει επί του θέματος: «Μετά τη σημερινή “χιλιοστή” βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό της Αρχαγγέλου, την οποία πάλι σε αυτοψία διαπίστωσα τη βλάβη του, με τον αντιδήμαρχο κ. Βαρελη Γεώργιο και τον πρόεδρο κ. Ίκουτα Χρήστο, η οποία αφήνει ξανά το μισό χωριό χωρίς νερό, η ΔΕΥΑΡ με απόφαση της νέας Διοίκησης θα προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή του, έργο που βαλτώνει 10 και πλέον χρόνια, για να λύσει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα της υδροδότησης τής περιοχής που μαζί με την επίσπευση, των έργων για την αντικατάσταση του δικτύου από τη ΔΕΥΑΡ, αλλά και την επέκταση του δικτύου της υδροδότησης μέσω του Φράγματος Γαδουρά- Δεξαμενή Αγίων Θεοδώρων, μέσω της ΠΝΑΙ, θα λύσουν οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα του Αρχαγγέλου για τα επόμενα 20 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος