Ανακοίνωση του δημάρχου Χάλκης για τους "έκπτωτους" δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας

Ανακοίνωση του δημάρχου Χάλκης για τους "έκπτωτους" δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας

Ανακοίνωση του δημάρχου Χάλκης για τους "έκπτωτους" δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1557 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Χάλκης κ. Ευάγγελος Φραγκάκης αναφορικά με την ανακήρυξη τριών δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας ως έκπτωτων. Σε δημοσίευσή του που έκανε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κύριος Φραγκάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός κάνοντας λόγο για "άκρως προσβλητική πράξη ασέβειας προς τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης" από τη μεριά των τριών δημοτικών συμβούλων,  ενώ γνωστοποίησε πως αντικαταστάθηκαν από μέλη της πλειοψηφίας όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο κύριος Ευάγγελος Φραγκάκης αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Δήμος Χάλκης ενημερώνει οτι μετά απο την πρωτοφανή, απαξιωτική και άκρως προσβλητική πράξη ασέβειας προς τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους δημοκρατικα εκλεγμενους και μη, υποψήφιους Δημοτικους Συμβούλους, αλλά και κυρίως προς την κοινωνία του τόπου και τους δημότες που τους τίμησαν με την ψήφο τους απόφαση, τα τρία εκλεγμένα μέλη της μειοψηφίας τα οποία δεν προσήλθαν λόγω διακοπών να ορκιστούν, κηρύχθηκαν αυτοδικαίως Εκπτωτοι με διαπιστωτικη πράξη της Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα. Μαριάννας Νικολαιδου ,σύμφωνα με την εγκύκλιο 1275/ 2023 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Χάλκης, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ζήτησε με πρόσκληση του να αντικατασταθουν απο τους επιλαχοντες του συνδυασμου της μειοψηφίας όπως ορίζει η συγκεκριμένη Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών. Δυστυχώς για το καλό του τόπου, δεν δεχθηκε κανείς απο τους υπόλοιπους υποψηφιους της παράταξης της μειοψηφίας να ορκιστεί Δημοτικος Σύμβουλος του Δήμου Χάλκης. Κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με το Υπουργείο Εσωτερικών η αντικατάσταση τους οπως αναφέρετε στην Εγκύκλιο 1275/2024 έγινε απο μέλη της Πλειοψηφίας.

Ευχόμαστε στον κ. Γιάννη Συντυχακη, στον κ. Στάθη Καλουδη και τον κ. Μεταξά Περακη καλή και παραγωγική θητεια προς όφελος του νησιού μας και των κατοίκων του, οι οποίοι με υπερηφάνεια αποδέχτηκαν τον τιμητικο ρόλο για τους εαυτούς τους αλλά και για τις οικογένειες τους.

Επίσης θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Χρυσοβαλαντη Αντωνατο του Αναστασίου, ο οποίος ένιωσε το αίσθημα της ευθύνης της θέσης της οποίας του έδωσε ο Χαλκήτικος λαός και προσήλθε κανονικά να ορκιστεί και να συμμετάσχει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να τιμήσει τους ανθρώπους που τον ψήφισαν.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης