Χρήστος Μιχαλάκης: Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα

Χρήστος Μιχαλάκης: Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα

Χρήστος Μιχαλάκης: Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1744 ΦΟΡΕΣ

«Θα είναι άλλη μία καλή χρονιά για τον Τουρισμό στην περιοχή μας και το 2024. Τα στοιχεία δείχνουν, ότι πάμε αρκετά καλά. Παράλληλα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να την εκμεταλλευθούμε, ότι ο παγκόσμιος leader στον Τουρισμό, η TUI, επέλεξε τη Ρόδο για να κάνει το πιλοτικό, παγκόσμιο πρόγραμμα “Rhodes Co Lab” project, που θα μετατρέψει το νησί στον πρώτο βιώσιμο προορισμό παγκοσμίως. Ένα ολιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και του περιβάλλοντος».

Αυτό δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης, μιλώντας στο «Πρωινό Εξπρές» και τη Ρένα Παυλάκη.

Στόχος του project είναι, η Ρόδος να γίνει το πρώτο παγκόσμιο παράδειγμα ολιστικού μετασχηματισμού, ενός προορισμού με στόχο τη μακροπρόθεσμη ευημερία των κατοίκων και του φυσικού της περιβάλλοντος, μετασχηματίζοντας τη βασιζόμενη στον τουρισμό οικονομία της σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας.

Σημειώνεται, ότι από την αρχή της εβδομάδας ξεκίνησε μία σειρά στρογγυλών τραπεζιών με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών φορέων που συμμετέχουν ενεργά στο project, το οποίο περνά στο δεύτερο στάδιο της υλοποίησής του, με την εξειδίκευση προτάσεων που θα του δώσουν την τελική του μορφή.

Ο κ. Μιχαλάκης πρόσθεσε, ότι έχουν μπει οι στόχοι. «Πάνω από 100 ξενοδοχεία στη Ρόδο είναι πιστοποιημένα στην αειφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ασφαλώς ο κ. Μιχαλάκης ερωτήθηκε και για τα νέα του καθήκοντα, καθώς για πρώτη φορά καλείται να υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση από τα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και από την αρχή του Γενάρη ορίσθηκε στο νέο διοικητικό σχήμα από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου.

Ήδη -όπως είπε μιλώντας στον Real Voice- έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες επαφές, συναντήσεις, στο στάδιο της ενημέρωσης για το σημαντικό χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε, για την αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών και τον επόμενο μήνα θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις για την ανάληψη των πρωτοβουλιών και τον σχεδιασμό που θα ακολουθηθεί στον τομέα αυτό, αφού ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι στον τόπο μας.

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι ο Πολιτισμός.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε την εξωστρέφεια που χρειάζεται για να ανακαλύψουν οι επισκέπτες μας αυτό τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα μας.

Θα δούμε ποιες είναι αυτές οι δράσεις που χρειάζονται, έχοντας ήδη ξεκινήσει επαφές με τους πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς κ.λπ.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και μέσα στον Φεβρουάριο θα καταθέσουμε τον σχεδιασμό μας, για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλάκης.

 

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»