Διοικητής του Νοσοκομείου Κω για την απώλεια εξαρτήματος από χειρουργική αίθουσα: ''Πρόκειται για ένα ανθρώπινο λάθος''

Διοικητής του Νοσοκομείου Κω για την απώλεια εξαρτήματος από χειρουργική αίθουσα: ''Πρόκειται για ένα ανθρώπινο λάθος''

Διοικητής του Νοσοκομείου Κω για την απώλεια εξαρτήματος από χειρουργική αίθουσα: ''Πρόκειται για ένα ανθρώπινο λάθος''

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1353 ΦΟΡΕΣ

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν

Συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κω και μελών της Λέσχης Lions Κω πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο της Κω, με αφορμή την απώλεια ενός σημαντικού εξαρτήματος, από μηχάνημα που χρησιμοποιείται για επεμβάσεις ουρολογικής χρήσης στο νοσοκομείο και είχε παραχωρηθεί από τη Λέσχη Lions Κω.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 23 Ιανουαρίου λίγο μετά τις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του διοικητή του νοσοκομείου της Κω κ. Σταμάτη Βασιλειάδη, του υποδιοικητή κ. Χρυσόπουλου Ηλία, της προέδρου της λέσχης lions Κω κας Ειρήνης Χατζηχριστοφή, της Μαρίας Πολίτου (κατέχει το αξίωμα της Κυβερνήτου Θ117Α Νοτίου Ελλάδος και Νήσων) και μελών της λέσχης Lions, με αφορμή την απώλεια ενός σημαντικού εξαρτήματος, από μηχάνημα που είχε παραχωρηθεί από τη Λέσχη Lions Κω προς το νοσοκομείο επί προεδρίας της κ. Νίλουφερ Τλε.

Αρχικά τον λόγο πήρε η πρόεδρος των Lions κ. Χατζηχριστοφή Ειρήνη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι σαν λέσχη λειτουργούν ομαδικά και όχι ατομικά και για αυτό τον λόγο επεδίωξαν τη συγκεκριμένη συνάντηση, ώστε να ενημερωθούν επίσημα για το τι έχει συμβεί.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο διοικητή που μας δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του και από την πλευρά μας σαν lions περιμένουμε να βγει απόφαση της ένορκης διοικητικής εξέτασης» δήλωσε η πρόεδρος της λέσχης με τον κύριο Βασιλειάδη να παίρνει το λόγο λέγοντας:

«Πρόκειται για ένα ανθρώπινο λάθος και γι’ αυτό το λόγο διατάξαμε αμέσως ΕΔΕ. Έχουν οριστεί οι άνθρωποι που θα διεξάγουν τη συγκεκριμένη ένορκη διοικητική εξέταση. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε ότι απουσιάζει το συγκεκριμένο Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2024 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ εξάρτημα προβήκαμε στην παραγγελία του»,ενώ συμπλήρωσε “Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τη λέσχη Lions για αυτή τη δωρεά. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που μας έδωσε πνοή και ζωή στο νοσοκομείο και πιστεύω ότι έχουμε εξυπηρετήσει πάρα πολύ κόσμο και συνεχίζουμε να το κάνουμε με αγάπη! Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάναμε αμέσως. Παραγγείλαμε το μηχάνημα και μας ενημέρωσαν από την εταιρεία ότι θα το έχουμε σε επτά μέρες αν είναι ετοιμοπαράδοτο, Και αν όχι σε 20 με 22 μέρες το πολύ.»

Εν συνεχεία, ο κύριος Βασιλειάδης απαντώντας στην ερώτηση της γράφουσας για το τι σκοπεύει να κάνει απ’ την πλευρά της η διοίκηση ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους λάθη, ο κ. Διοικητής είπε: « Γι’ αυτό το λόγο ξεκίνησα με τη διοικητική εξέταση, η οποία θα αποδώσει ευθύνες αλλά θα δημιουργήσει και το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται, από ποιους πρέπει να τηρείται, και ποιοι έχουν δικαιοδοσία να μπαίνουν και να παίρνουν πράγματα και να κάνουν οποιεσδήποτε εργασίες μέσα στο χειρουργείο.»

Τέλος, αναφέρθηκε από τη διοίκηση ότι δεν υπάρχουν προγραματισμένα χειρουργεία στο ουρολογικό τμήμα, με την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό που αναγκαστικά θα πρέπει να διακομισθεί στη Ρόδο

Πηγή: kosnews24.gr

 

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ