Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Βαθιά ανάσα ανακούφισης για τους κατοίκους της Σύμης, με τοποθέτηση στρατιωτικού γιατρού στο νησί»

Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Βαθιά ανάσα ανακούφισης για τους κατοίκους της Σύμης, με τοποθέτηση στρατιωτικού γιατρού στο νησί»

Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Βαθιά ανάσα ανακούφισης για τους κατοίκους της Σύμης, με τοποθέτηση στρατιωτικού γιατρού στο νησί»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 774 ΦΟΡΕΣ

Επί τέλους, τέλος, στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης ιατρικής παρουσίας στη Σύμη, μετά την καταλυτική παρέμβαση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παππά.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και χρόνια, πολλές νησιωτικές περιοχές και δη οι ακριτικές, στερούνται ιατρών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βιώνουν συνεχή αγωνία και ανασφάλεια, ως προς τα θέματα υγείας, σοβαρά ή μη ή ακόμα και για έκτακτα περιστατικά, που προκύπτουν στην καθημερινότητά τους.

Οι θαλάσσιες αποστάσεις, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπισθούν, ιδιαίτερα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, το πρόβλημα της ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης παραμένει σε εκκρεμότητα που σε κάθε περίπτωση είναι ελλιπέστατες. Και όπως είναι φυσικό, αυτό, αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες για εγκατάλειψη πολλών μικρών, ακριτικών περιοχών.

Μετά από παρέμβαση του κ. Παππά προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λύνεται το πρόβλημα της ακριτικής Σύμης, με τοποθέτηση στρατιωτικού ιατρού, ο οποίος, αναλαμβάνει την περίθαλψη των κατοίκων.

Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Υφυπουργού, για συνεργασία, με την ηγεσία του ΥΕΘΑ είναι, η άμεση αντιμετώπιση του γνωστού, χρόνιου ζητήματος που ταλαιπωρεί τους πολίτες σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός γιατρός, για το μήνα Φεβρουάριο 2024, θα προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα, δρομολογείται η διαδικασία στελέχωσης του κέντρου υγείας με το κατάλληλο υγειονομικό προσωπικό.

Με ανακούφιση δέχονται την ανάληψη καθηκόντων του στρατιωτικού γιατρού οι κάτοικοι της Σύμης, καθώς, όπως είναι γνωστό, αφενός μεν, τους χειμερινούς μήνες, οι συγκοινωνίες με τη γειτονική Ρόδο, έχουν άμεση σχέση με τις καιρικές συνθήκες, αφετέρου δε, από την άνοιξη, η Σύμη, κατακλύζεται κυριολεκτικά από κόσμο σε καθημερινή βάση, φίλους, επισκέπτες καταγόμενους από Σύμη και φυσικά, προσκυνητές του Θαυματουργού Πανορμίτη.

Ο στρατιωτικός γιατρός που θα εγκατασταθεί στο νησί, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του καλύπτοντας απλές, έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες, καθησυχάζοντας παράλληλα το συναίσθημα ανασφάλειας των ντόπιων.

«Η συγκεκριμένη παρέμβαση στο ΥΕΘΑ, συμβάλει στην αντιμετώπιση του μείζονος θέματος της έλλειψης γιατρών από ακριτικά νησιά. Εκτιμώ ότι, επιβάλλεται η ανακούφιση των άγρυπνων φρουρών των συνόρων μας, των νησιωτών και η κάλυψη της ανασφάλειας, λόγω έλλειψης ιατρού στο νησί. Σε καμία περίπτωση, οι ακρίτες συμπατριώτες μας, δεν θα πρέπει να πληρώνουν συνεχώς βαριά, το τίμημα της επιλογής τους να παραμείνουν στα νησιά τους, φυλάττοντας Θερμοπύλες.

Ως πολιτεία, έχουμε υποχρέωση να κάνουμε το χρέος μας, ιδιαίτερα δε, στα ζητήματα υγείας, όπου θεωρούνται αυτονόητες οι παρεμβάσεις μας. Αξίζουν συγχαρητήρια, σε όσους γιατρούς, θα αναλάβουν τα ίδια καθήκοντα στη συνέχεια, και σε άλλα νησιά με το ίδιο πρόβλημα» δήλωσε μετά τη θετική αυτή από την εξέλιξη, ο Υφυπουργός κ. Παππάς.

 

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»