ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Περατούνται αι εργασίαι εκτιμήσεως των ζημιών υπο του ΟΓΑ εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Περατούνται αι εργασίαι εκτιμήσεως των ζημιών υπο του ΟΓΑ εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Περατούνται αι εργασίαι εκτιμήσεως των ζημιών υπο του ΟΓΑ εις Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 204 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3852

ΠΕΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ
ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΟΓΑ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Οι γεωπόνοι του ΟΓΑ επεσκέφθησαν προχθές τας κοινότητας Αρχαγγέλου, Απολακκιάς και Βατίου και προέβησαν εις επιτόπιον εξέτασιν των προκληθεισών εκ του παγετού ζημιών εις ένα έκαστον των παραγωγών.
Οι γεωπόνοι θα επισκεφθούν σήμερον την Μαλώνα και αύριον θα περιοδεύσουν εις Ρόδον, Παστίδα, Δαματριά και Αρχίπολιν. Με την αυριανήν περιοδείαν λήγουν αι εργασίαι επιτοπίου εξετάσεως των ζημιών των γεωπόνων του ΟΓΑ.

ΕΝΙΣΧΥΣΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΝ ΜΕΛΑΣΣΗΣ
Πλην των δοθεισών ήδη εντολών προς ενίσχυσιν των γεωργοκτηνοτρόφων διά την προμήθειαν ξηράς πούλπας σακχαρτοτεύτλων άνευ μελάσσης διά την διατροφήν των ζώων των, ενετάλησαν προσφάτως τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ όπως προβούν εις την οικονομικήν ενίσχυσιν των ενδιαφερομένων παραγωγών διά την προμήθειαν και του ετέρου υποπροϊόντος της Ελληνικής Σακχαροβιομηχανίας, ήτοι της μελάσσης προς χρήσιν αυτής ως κτηνοτροφής.
Η παρασχεθησομένη ενίσχυσις καθωρίσθη εις δρχ. 200 κατά κεφαλήν μεγάλου ζώου και δρχ. 50 κατά κεφαλήν μικρού ζώου.

ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΤΑΙ Η ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΙΑ ΤΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Με ταχύν ρυθμόν ολοκληρούται υπό της Νομαρχίας η προεργασία διά τας βουλευτικάς εκλογάς της προσεχούς Κυριακής. Ήδη συνετελέσθη η προώθησις του εκλογικού υλικού εις τα 164 εκλογικά τμήματα του Νομού Δωδεκανήσου.
Χθες συνεργεία υπαλλήλων της Νομαρχίας με τρία αυτοκίνητα μετέβησαν εις απάσας τας Κοινότητας της νήσου Ρόδου και παρέδωσαν τα εκλογικά δέματα ενώ εξ άλλου το παρελθόν Σάββατον απεστάλη άπαν το εκλογικόν υλικόν εις τας υπολοίπους νήσους του συμπλέγματος ταχυδρομικώς.
Ως ανεφέρθη τηλεγραφικώς χθες εις την Νομαρχίαν ήδη τα εκλογικά δέματα παρελήφθησαν υπό των αρμοδίων Αρχών Κω, Καρπάθου, Καλύμνου, Σύμης, Λειψών, Νισύρου και Τήλου.
Τέλος σήμερον την πρωΐαν θα παραδοθούν εις τον Δήμον Ρόδου τα τελευταία 29 εκλογικά δέματα τα οποία προορίζονται διά τα ισάριθμα εκλογικά τμήματα της πόλεως Ρόδου.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΑΙΩΝ ΝΑΥΠΗΓΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗΝ ΠΑΝΟΡΜΙΤΟΥ
Η εργασία κατασκευής του σκάφους το οποίον προορίζουν οι Συμαίοι ναυπηγοί Περάματος διά την Μονήν Πανορμίτην προχωρή με γοργόν ρυθμόν και πιστεύεται ότι, μέχρι τέλους Μαΐου θα είναι έτοιμον.
Το σκάφος εκ πεύκης Σάμου έχει μήκος 9,80 μέτρων πλάτος 3μ. και ύψος 1,25 φέρει δύο αερόψυκτους μηχανάς Λίστερ 20 ίππων εκάστη και θα αναπτύσσει ωριαία ταχύτητα 12 περίπου μιλλίων. Το σκάφος εσκαρώθη εις το ναυπηγείον του κ. Ζαχαρία Καστρινού ήδη, δε οι Συμαίοι ναυπηγοί του Περάματος συνεισφέρουν έκαστος κατά δύναμιν υλικά και προσωπικήν εργασίαν προς αποπεράτωσίν του.

ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΝ
ΖΩΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΧΥΝΣΙΝ
Κατόπιν προσφάτων εντολών άρχεται παρά των Υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τραπέζης η χορήγησις δανείων προς παραγωγούς της περιφερείας των διά την αγοράν ζώων προς πάχυνσιν εις κοινούς και αλπικούς βοσκοτόπους προς τον σκοπόν βελτιώσεως της οικονομίας των διά της δημιουργίας προσθέτων πόρων εις το εισόδημα εκάστης αγροτικής οικογενείας και γενικώτερον την ανάπτυξιν της εγχωρίου κρεατοπαραγωγής.

 

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...