Χρήστος Ροϊλός: Σε έναν χρόνο θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Ρόδου το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα

Χρήστος Ροϊλός: Σε έναν χρόνο θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Ρόδου το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα

Χρήστος Ροϊλός: Σε έναν χρόνο θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Ρόδου το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2783 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τη σύσκεψη εργασίας στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε για το Ακτινοθεραπευτικό της Ρόδου και τον σχεδιασμό πρωτοβουλιών για την άρση όλων των εμποδίων στο γραφείο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου μίλησε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου θα έχει θέσει το συντομότερο δυνατόν στην υπηρεσία των πολιτών ένα σύγχρονο Αντινοδιαγνωστικό Τμήμα.


Υπενθυμίζεται ότι στην πορεία προς τη δημοπράτησή του έχουν εμφανιστεί σύνθετα εμπόδια, προερχόμενα από παραλείψεις του παρελθόντος που μπλοκάρουν την εξέλιξή του. Μεταξύ αυτών, δύο αναδεικνύονται ως τα κρισιμότερα σήμερα: το ιδιοκτησιακό της γης, όπου θα ανεγερθεί και το ζήτημα της αδειοδότησης εξαιτίας της έλλειψης περιβαλλοντικής αδειοδότησης της υφιστάμενης υποδομής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, παρότι το νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια!

Ωστόσο και για τα δύο θέματα δρομολογούνται λύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, λύσεις που θα άρουν τα εμπόδια φέρνοντας πιο κοντά τη δημοπράτηση του έργου.
Η δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου είναι ένα έργο του οποίου τη χρηματοδότηση και κατασκευή επωμίζεται ηπεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να το παραδώσει στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και το υπουργείο Υγείας.


Ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων, Χρήστος Ροϊλός μιλώντας στον σταθμό αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία της Υγειονομικής Περιφέρειας με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τονίζοντας, ότι θα ξεπερασθούν πλέον όλα τα εμπόδια μετά από 30 χρόνια και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ένα σύγχρονο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα, που θα προσφέρει σημαντικές, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Δωδεκανήσου που θα μπορούν να κάνουν τη θεραπεία τους στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα.


Και πρόσθεσε:
«Για την 2η Υγειονομική Περιφέρεια είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για το οποίο σήμερα (σ.σ. χθες), μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, μπαίνουν οι βάσεις για την υλοποίησή του».

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»