Έπαυσε λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών

Έπαυσε λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών

Έπαυσε λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 903 ΦΟΡΕΣ

Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ως τοξικομανής κατηγορούνταν 48χρονος Καλύμνιος για τον οποίο έπαυσε η ποινική δίωξη οριστικά λόγω παραγραφής.

Την απόφαση αυτή έλαβε προχθές το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και εξέτασε την έφεση που είχε ασκήσει ο 48χρονος κατά της απόφασης που είχε λάβει στις 8 Φεβρουαρίου 2017 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτόδικο δικαστήριο) το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Παναγιώτη Αβρίθη, είχε κρίνει ένοχο τον 48χρονο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα δύο άτομα ηλικίας 49 και 41 ετών, οι οποίοι φέρονταν να είχαν προμηθευτεί ουσίες από τον 48χρονο. Γι’ αυτούς, πρωτόδικα έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη σύμφωνα με τον νόμο 4411/2016.

Για τους εμπλεκόμενους σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν μετά την πληροφορία που είχαν οι αστυνομικοί της Καλύμνου, σύμφωνα με την οποία, ο 48χρονος – ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα- κατείχε ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη και χάπια) τις οποίες πουλούσε συστηματικά σε τοξικομανείς του νησιού.

Μάλιστα από την έρευνα των αστυνομικών είχε προκύψει ότι ο 48χρονος χρησιμοποιούσε ως χώρους - «καβάτζες» αποθήκευσης, συνάντησης αγοραπωλησιών και χρήσης δύο εγκαταλειμμένα σπίτια-οικοδομές, στη Χώρα Καλύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος φέρονταν να χρησιμοποιούσε ένα εγκαταλελειμμένο γιαπί (οικοδομή) όπου καταρχήν αποθήκευε τα ναρκωτικά και στη συνέχεια τα «έσπαγε» και τα συσκεύαζε σε «φιξάκια», προκειμένου να είναι έτοιμα προς πώληση.

Ο ίδιος φέρονταν να χρησιμοποιούσε επίσης ένα άλλο εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου εκεί συναντούσε τους υποψήφιους αγοραστές για να τους δώσει τις ναρκωτικές ουσίες.

Για την αποτελεσματική καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας του 48χρονου οργανώθηκε το πρωί του Σαββάτου 16 Μαΐου 2015 στοχευμένη αστυνομική δράση, του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων στην οποία συμμετείχε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκαν επ’ αυτόφωρο οι τρεις κατηγορούμενοι μέσα στη μια «καβάτζα», τη στιγμή της αγοραπωλησίας δόσεων ηρωίνης.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 48χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του:

• Δεκατρία «φιξάκια» που περιείχαν ηρωίνη βάρους 2,3 γραμμαρίων.

• Δύο κινητά τηλέφωνα.

• Ένα ψαλίδι.

• Το χρηματικό ποσό των 148 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στη δεύτερη «καβάτζα» που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση των ναρκωτικών, καθώς και στο σπίτι του, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 42,3 γραμμάριων.

• Τριάντα εννέα ναρκωτικά χάπια.

• Μια ζυγαριά ακριβείας.

• Το χρηματικό ποσό των 352,5 ευρώ.

Χρήματα, αντικείμενα και ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 48χρονου και των άλλων δύο συγκατηγορούμενών του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης, πώλησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Έκλεψε τον εργοδότη του

Για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστεί 52χρονος Ροδίτης

Αρκετά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο Νότιο Αιγαίο

Διαλέξεις κι ενημερωτικές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα σχολεία (Φωτορεπορτάζ)

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο