Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα επιδοτούμενα δρομολόγια στα Δωδεκάνησα

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα επιδοτούμενα δρομολόγια στα Δωδεκάνησα

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα επιδοτούμενα δρομολόγια στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 976 ΦΟΡΕΣ

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στυλιανίδη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, ιδιαίτερα των μικρών νησιών, από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, για τη δρομολογιακή περίοδο 2023-2024, λόγω συγκυριών, ο διαγωνισμός αυτός δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, όπως κάθε χρόνο, τον Ιούνιο του 2023.

Τονίζει ότι tour operators και τα τουριστικά γραφεία λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες, θέλουν να υπάρχει ένας προγραμματισμός δρομολογίων προκειμένου να κλείνουν εισιτήρια και τουριστικά πακέτα.

Όσο υπάρχει αυτό το κενό και δεν υπάρχουν προγραμματισμένα και σταθερά ακτοπλοϊκά δρομολόγια την θερινή περίοδο, που διακινείται και ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών, τότε ενδέχεται ένας μεγάλος αριθμός δυνητικών επισκεπτών, να αλλάξουν προορισμό.

Το πρόβλημα αφορά σε όλη τη νησιωτική χώρα, αλλά, κυρίως, τα Δωδεκάνησα που έχουν το μεγαλύτερο αριθμό επιδοτούμενων δρομολογίων μέσω συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας.

Μάλιστα, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει τον κίνδυνο, ακόμα και αν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός τις επόμενες μέρες, να υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα και να μην μπορούν να είναι διαθέσιμα τα δρομολόγια για τη θερινή περίοδο, σε ό, τι αφορά στην κράτηση εισιτηρίων και στον προγραμματισμό διακοπών.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας