Μ. Κλωνάρης: Μόνο οι ιδιωτικές κλινικές έχουν να χάσουν από τα απογευματινά χειρουργεία

Μ. Κλωνάρης: Μόνο οι ιδιωτικές κλινικές έχουν να χάσουν από τα απογευματινά χειρουργεία

Μ. Κλωνάρης: Μόνο οι ιδιωτικές κλινικές έχουν να χάσουν από τα απογευματινά χειρουργεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2306 ΦΟΡΕΣ

Από τον Μάρτιο σε ισχύ τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, σταδιακά στα δημόσια νοσοκομεία ανάλογα με τη δυναμική του κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος.

Από 300 ευρώ για τις απλές επεμβάσεις, έως 2.000 ευρώ για βαρύτερα χειρουργεία το κόστος για τους ασθενείς. «Δεν ιδιωτικοποιούμε το ΕΣΥ. Σκοπός μας είναι η ισχυροποίηση του και η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πιστεύω ότι θα πάει καλά, είναι σε καλό δρόμο. Αυτοί που έχουν να χάσουν είναι μόνο οι ιδιωτικές κλινικές, όχι οι ασθενείς. Οι ασθενείς θα χειρουργούνται στα πρωινά χειρουργεία κανονικά, η λίστα θα πέσει, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βλέπει την αναμονή του και είναι σημαντικό ότι θα βλέπει πότε θα μπει στο χειρουργείο», σχολίασε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο ιατρός ορθοπεδικός στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και αντιπρόεδρος του ΙΣΡ, Μάριος Κλωνάρης.

«Είναι ένα μέτρο θεραπείας της έλλειψης προσωπικού. Να προσελκύσουμε κόσμο στο δημόσιο ΕΣΥ. Ο στόχος είναι να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό για να συμπληρώσουν νόμιμα το εισόδημά τους με διαφάνεια.

Πιστεύω ότι θα είναι όλα νόμιμα και θα παταχθεί και το “φακελάκι” και δε θα υπάρχουν θέματα διαφθοράς», όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι από τη μία «θα προσελκύσουμε προσωπικό και από την άλλη να ξεμπλοκάρουμε τις λίστες με τον κόσμο που περιμένει».

Σύμφωνα με τον κ. Κλωνάρη, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με βάση τις λίστες, σε κάποιες κλινικές, η αναμονή μπορεί να φθάσει περίπου στους εννιά μήνες και τον ένα χρόνο για τον ασθενή. Επίσης θα υπάρχει ασφαλιστική δικλίδα για τον αριθμό των πρωινών και των απογευματινών χειρουργείων.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς