9 χρόνια jazz & funky spirits: Το The Last Butler έχει γενέθλια και εγκαινιάζει τη νέα Charcuterie την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου

9 χρόνια jazz & funky spirits: Το The Last Butler έχει γενέθλια και εγκαινιάζει τη νέα Charcuterie την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου

9 χρόνια jazz & funky spirits: Το The Last Butler έχει γενέθλια και εγκαινιάζει τη νέα Charcuterie την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3689 ΦΟΡΕΣ

Της Βιβής Τριαντάφυλλου, vivi@rodiaki.gr

Καθώς ετοιμάζομαι να γράψω για τα ένατα γενέθλια του The Last Butler και το opening της νέας του Charcuterie την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, δεν μπορώ παρά να ταξιδέψω πίσω στον Φεβρουάριο του 2015, που πέρασα για πρώτη φορά τις πόρτες του.

Είχε μόλις ανοίξει, και στη μικρή μου φοιτητική παρέα είχαμε συμφωνήσει πως ανακαλύψαμε το στέκι μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Λίγο τα καστανοκόκκινα χρώματα που φώτιζαν ελαφρώς την οδό Αμαράντου εκείνα τα χειμωνιάτικα βράδια, λίγο οι ήχοι της τζαζ που σε ταξίδευαν κάθε ηλιόλουστο μεσημέρι σε άλλη εποχή, λίγο το υπέροχο προσωπικό που είχε μάθει τον καφέ μας απ΄έξω και πάντα είχε κάποιο νέο cocktail να μας προτείνει, το “κρυμμένο διαμάντι” της παρέας μας δίπλα στην Αμαράντειο Σχολή είναι η μόνη σταθερά που συντροφεύει τις φοιτητικές μας αναμνήσεις, όπως γίνεται εξάλλου με κάθε αγαπημένο στέκι…

Ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, με το Halloween να υποδέχεται τα Χριστούγεννα, το κατάστημα μεταμορφώνεται σε κάτι που θα μπορούσε να έχει βγει μόνο από παραμύθι, κάθε χρόνο όλο πιο εντυπσιακό και φυσικά με τις ανάλογες προσθήκες στο μενού να σε βάζουν στο πνεύμα. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Last Butler (@thelastbutler)

9 χρόνια μετά, το The Last Butler δεν είναι πλέον “κρυφό”, αλλά παραμένει “διαμάντι”. Έχει μεγαλώσει, έχει καθιερωθεί στις επιλογές ντόπιων και επισκεπτών ως το place-to-be αν είσαι κάτι παραπάνω από λάτρης των cocktails, έχει επεκταθεί, και παρά τις αλλαγές συνειδητοποιώ ότι η κομψότητα και ο επαγγελματισμός που το κάνουν τόσο ξεχωριστό, είναι πλέον αξίες διαχρονικές.

Ένας 20's μικρόκοσμος στο Νιοχώρι

Καθώς περιμένω να συναντήσω τον Γιάννη Μορφωπό - το όνομα του οποίου έχει γίνει συνώνυμο με το The Last Butler μιας και βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης από τη μέρα που άνοιξε- για να μου μιλήσει για τη νέα προσθήκη στην "οικογένεια", δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω όσα συμβαίνουν γύρω μου σε κάτι που θα μπορούσα να περιγράψω μόνο ως τον πιο ξεχωριστό μικρόκοσμο της Ρόδου.

Όσο η φωνή του Cliff Edwards γλυκαίνει τον μεταλικό ήχο του shaker που βγαίνει από το μπαρ, προσπαθώ να επιλέξω ανάμεσα στα cocktail του χειμερινού καταλόγου -για καλή μου τύχη το προσωπικό έχει αυτή τη σπουδαία ικανότητα να σου υποδεικνύει κάθε φορά ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

Από το φετινό χειμωνιάτικο μενού ξεχώρισα το Italian Monk. Περίπλοκο, πίκαντικο και σε κάθε έκφανσή του καινοτόμο, απλώς δεν περιγράφεται μέσα σε μια λεζάντα. Φωτογραφία: Nick Gerontas
Στο φετινό χειμωνιάτικο μενού ξεχώρισα το Italian Monk. Περίπλοκο, πικάντικο και σε κάθε έκφανσή του καινοτόμο, απλώς δεν περιγράφεται μέσα σε μια λεζάντα. Φωτογραφία: Nick Gerontas

Από την κουζίνα πηγαινοέρχονται γεμάτα και άδεια πιάτα που με κάνουν ασυναίσθητα να ξεφυλλίσω -ξανά- το μενού, με την υπογραφή του Δημήτρη Κονταράτου. Υγιεινές, ισορροπημένες -αλλά πάντοτε ξεχωριστές - επιλογές για πρωινό και brunch με επιρροές από όλo τον κόσμο, ευφάνταστα finger foods για να τα μοιραστείς -ή και όχι, δεν κρίνουμε-  συνδυάζονται άψογα με κάθε cocktail στον κατάλογο για τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, και φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω τη french onion soup που προστέθηκε φέτος στον κατάλογο μαζί με μια εξίσου ονειρική σούπα μανιταριών.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Last Butler (@thelastbutler)

Ακριβώς απέναντι από το βασικό χώρο του Bar βρίσκεται το σαλόνι, ένας χώρος με την ίδια ζεστή, 20’s αισθητική που προσφέρεται για ιδιωτικές συναντήσεις και παρουσιάσεις.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω κάπου εδώ, ότι η εμπειρία των cocktails του The Last Butler για όσους προτιμούν κάτι ακόμα πιο ιδιωτικό έρχονται και στον χώρο σας μια και το τελευταίο διάστημα το κατάστημα ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες cocktail catering

Εκ δεξιών, στο Little John του Γιάννη Κυπριώτη, οι κλασικές άσπρες, κόκκινες και μπλε ρίγες στον “φάρο του κουρέα”  ενισχύουν αυτή την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια άλλη εποχή. Δεν έχει σταματήσει να μπαινοβγαίνει κόσμος, ενώ δεν είναι σπάνιο να δεις κάποια παρέα να κοντοστέκεται για λίγη (ή και αρκετή) ώρα απ΄ έξω για να πουν τα νέα τους.

Και αριστερά, παρατηρώ την ταμπέλα Charcuterie, κάτι καινούριο που μου κίνησε την περιέργεια πριν λίγες μέρες - αρκετά ωστε να οδηγηθώ εδώ- και όπως μου εξηγεί ο Γιάννης, δεν είμαι η μόνη που ανυπομονεί να μάθει τι είναι!

Charcuterie- Η νέα προσθήκη του The Last Butler για λάτρεις των cold cuts (και όχι μόνο)

Η Charcuterie (στα γαλλικά η τέχνη της επεξεργασίας και παρασκευής αλλαντικών, τυριών και συνοδευτικών γευμάτων), όπως μου λέει, ήρθε ως ένα φυσικό επακόλουθο, μία προσθήκη στο περιβάλλον του The Last Butler, μόνο που αυτή τη φορά, θα μπορεί κανείς να πάρει τις γεύσεις σπίτι του.

Υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου για τα γαστρονομικά τεκταινόμενα στο κατάστημα, Δημήτρη Κονταράτου, στη Charcuterie θα μπορεί να βρει κανείς μία ποικιλία από προσεκτικά επιλεγμένα αλλαντικά και τυριά. Το προσωπικό σε καθοδηγεί σε κάθε βήμα της επιλογής σου για να βρεις όλα όσα σου αρέσουν, ενώ μπορεί να μετατρέψει τα προϊόντα σε εντυπωσιακές συνθέσεις (charcuterie boards) είτε θέλει κανείς να τις απολαύσει στο κατάστημα είτε από την άνεση του σπιτιού του. 

Μάλιστα, όπως μου περιγράφει ο Γιάννης Μορφωπός, το τελευταίο διάστημα η συλλογή κρασιών του The Last Butler έχει εμπλουτιστεί σημαντικά με ιδιαίτερες επιλογές από όλο τον κόσμο, έτσι επιλέγοντας ανάμεσα στα αλλαντικά και τα τυριά της Charcuterie μπορεί κάποιος να επιλέξει και το κατάλληλο κρασί για να τα συνοδεύσει.

Ένα τέτοιο κατάστημα βέβαια, θα ήταν λειψό απουσία ενός εξίσου φινετσάτου snack, και έτσι τα ψωμάκια που ψήνονται καθημερινά στην κουζίνα τους είναι η ιδανική βάση για να συνοδεύσουν τα προϊόντα της Charcuterie, για τον καφέ, τη δουλειά ή το σπίτι.

Save the date: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 19:00 

Ο “Τελευταίος Μπάτλερ” που έχει γίνει ένα ζωντανό παράδειγμα επαγγελματισμού, δημιουργικότητας και σεβασμού προς τον πελάτη στο νησί μας, γιορτάζει φέτος τα 9 χρόνια λειτουργίας του. Δεν θα μπορούσε λοιπόν αυτή η γιορτή να μη συνοδεύεται και από το πολυαναμενόμενο opening της Charcuterie την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου στις 19:00 με τη μουσική που όλοι αγαπάμε, νέες μυρωδιές και γεύσεις, και την ευχή για άλλα τόσα και περισσότερα χρόνια επιτυχίας.

Be there!

INFO:

Website: thelastbutler.com/

Facebook: facebook.com/TheLastButler

Instagram: instagram.com/thelastbutler

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22410-38981

Ωράριο Λειτουργίας: 8:00 π.μ. - 2:00 π.μ.

Αμαράντου 45, Ρόδος

Διαβάστε ακόμη

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

To ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ των Super Market Παναγιωτάς είναι εδώ!

ΚΙΤΡΙΝΟ ή ΠΡΑΣΙΝΟ τι να επιλέξω;

Sissitio ...Πανδαισία γεύσεων, αισθήσεων και εμπειριών

Τα Mymarket στηρίζουν για 2η χρονιά τους εργαζομένους τους που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους!

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Η Meeting Point Hotel Management Hellas, αναζητά για τα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, που φέρουν τα brands LABRANDA, Βοηθό Λογιστή

Νέους συνεργάτες για να στελεχώσουν το δυναμικό της αναζητά η Caterplus