Πάνω από 1000 τροχαία τον χρόνο στο νησί της Ρόδου - Σε δεκάδες από αυτά εμπλέκονται ελάφια

Πάνω από 1000 τροχαία τον χρόνο στο νησί της Ρόδου - Σε δεκάδες από αυτά εμπλέκονται ελάφια

Πάνω από 1000 τροχαία τον χρόνο στο νησί της Ρόδου - Σε δεκάδες από αυτά εμπλέκονται ελάφια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2940 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με στοιχεία της Aστυνομίας, που παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Ρόδου, Αλεξ. Κολιάδης

Ιδιαίτερα ανησυχητικά ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, σε ό,τι αφορά τα ελάφια και την οδική ασφάλεια, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας που κατέθεσε ο κ. Κολιάδης, τα τροχαία ατυχήματα, που έχουν καταγραφεί στο νησί μας ήταν ανά έτος:
- To 2021 802 ατυχήματα.
- Το 2022 818 ατυχήματα.
- Το 2023 1384 ατυχήματα.


Σύμφωνα επίσης με στοιχεία του Δασαρχείου, που παρουσίασε ο κ. Κολιάδης, από το 2021 έως σήμερα είχαμε 74 νεκρά ελάφια και 11 τραυματισμένα. Τα στοιχεία δείχνουν, ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα ελάφια, τα οποία κινδυνεύουν λόγω υπερπληθυσμού, όπως επισήμανε ο κ. Κολιάδης.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που επισήμαναν την ανάγκη να εξευρεθούν λύσεις, όπως επιτακτικά ζητάνε οι αγρότες, εκπρόσωποι των οποίων παρέστησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Από πλευράς του κ. Κολιάδη, τέθηκε επίσης το θέμα ίδρυσης φορέα διαχείρισης των ελαφιών, ζήτημα που μάλλον θα τεθεί πιο στοχευμένα το επόμενο χρονικό διάστημα.

H συζήτηση για το φλέγον θέμα των ελαφιών διήρκεσε αρκετή ώρα και στη διάρκειά της, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις «πτέρυγες» εξέφρασαν την αναγκαιότητα να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των αγροτών και να μειωθεί ο αριθμός των ελαφιών στο νησί μας, κατόπιν προτάσεων που πρόκειται να γίνουν από ειδικούς. Τονίστηκε επίσης, η ανάγκη να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και η κυβέρνηση και μάλιστα, θα επιδιωχθεί να επισκεφθεί σύντομα το νησί μας αρμόδιος υπουργός, ώστε να επιληφθεί έμεσα του σοβαρού αυτού θέματος.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»