Περισσότερες από 35.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν για την προστασία των ελαφιών της Ρόδου

Περισσότερες από 35.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν για την προστασία των ελαφιών της Ρόδου

Περισσότερες από 35.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν για την προστασία των ελαφιών της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1212 ΦΟΡΕΣ

Περισσότερες από 35.000 ήταν οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέχρι και χθες για να προστατευτούν τα ελάφια του νησιού, για τα οποία ζητείται η μείωσή τους με ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ήδη, από τις πρώτες μέρες, που το σχετικό κείμενο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, έσπευσαν να το υπογράψουν χιλιάδες άτομα συνολικά, από όλη τη χώρα.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρουν τα εξής:

«Ο τοπικός πληθυσμός ελαφιών στη Ρόδο, βρίσκεται υπό σοβαρή απειλή. Οι πρόσφατες πυρκαγιές έχουν αποδεκατίσει τους φυσικούς τους βιότοπους, προκαλώντας σημαντική μείωση του αριθμού τους. Τώρα, αυτά τα αθώα πλάσματα γίνονται στόχος αγροτών και πολιτικών λόγω της αντιληπτής ζημίας που προκαλούν στη γεωργία.

Το είδος ελαφιού Dama dama που κατάγεται από τη Ρόδο είναι σύμβολο της πλούσιας βιοποικιλότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας.

Ωστόσο, εκτιμάται, ότι εκατοντάδες από αυτά τα ζώα έχουν χαθεί λόγω πρόσφατων περιβαλλοντικών καταστροφών (Πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής).

Επιπλέον, οι πολιτικές που στοχεύουν στον έλεγχο των πληθυσμών ελαφιών για γεωργική προστασία επιδεινώνουν αυτήν την κρίση. Πρέπει να θυμόμαστε, ότι αυτά τα ζώα παίζουν ουσιαστικό ρόλο στο οικοσύστημά μας.

Βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των δασών, ελέγχοντας την ανάπτυξη της βλάστησης και χρησιμεύουν ως θήραμα για τα τοπικά αρπακτικά.

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση της Ρόδου και τους αρμόδιους περιβαλλοντικούς φορείς να εφαρμόσουν μέτρα για την προστασία του εναπομείναντος πληθυσμού ελαφιών από περαιτέρω βλάβη.

Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη δημιουργία ασφαλών ζωνών απαλλαγμένων από ανθρώπινη παρέμβαση ή τη δημιουργία προγραμμάτων αποκατάστασης για τραυματισμένα ή εκτοπισμένα ζώα.

Δεν πρόκειται μόνο για τη διατήρηση ενός είδους. Πρόκειται για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας στο αγαπημένο μας νησί.

Παρακαλούμε υπογράψτε αυτήν την αναφορά, καλώντας τις Αρχές να δράσουν τώρα, πριν να είναι πολύ αργά».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη