Αφιέρωμα στην Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας “Καμάρι”

Αφιέρωμα στην Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας “Καμάρι”

Αφιέρωμα στην Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας “Καμάρι”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 727 ΦΟΡΕΣ

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας “Καμάρι” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση που διοργανώθηκε από το Σύλλογό μας για να τιμήσει την Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα την Κυριακή 03-03-2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παστίδας (έναντι Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Δωδεκανήσου απ΄όλα τα τμήματα χορού, με σύντομη αφήγηση για κάθε νησί από παιδιά του Συλλόγου, απαγγελία ποιημάτων για την Ενσωμάτωση των Γεωργίου Πάττα και Σπύρου Κατσούρη και παραδοσιακά τραγούδια που γράφτηκαν για την Ενσωμάτωση από την Χορωδία και τους μουσικούς μας.

Στην εν λόγω εκδήλωση έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου την οποία πραγματοποίησε ο Αιδεσιμότατος Μακάριος Σκόνης.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Τόππος Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Πάττας Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος Πεταλουδών Σαββίνα Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας Πάττας Νικόλαος, ο πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Παναγιά Καθολική Αφάντου» και Επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας Νικολής Γιώργος, ο Πρόεδρος των Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Νικολής Βασίλης, ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης Δοντάς Βασίλης, πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια όλους όσους παρευρέθηκαν στην εν λόγω εκδήλωση, τους χορευτές, τους χορωδούς Βασίλη Κυρίτση, Μάλιακκα Χρυσούλα, Σπάρταλη Κική, Χατζημακρή Μαρία, τους τραγουδιστές Γιώργο Ταμπουρά, Νούλα Καρακατσάνη, τους μουσικούς Φάνη Γιαλλουράκη, Μανώλη Μαυρουδή, Γιώργο Καλαεντζή και τους Χοροδιδασκάλους του Συλλόγου μας Κυριακούλα Κυριαζή και Σιαλούπ Ιωσήφ ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης διοργάνωσης.

 

Διαβάστε ακόμη

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας

Επτά Σαββατοκύριακα γεμάτα τέχνη προετοιμάζει και φέτος το Νεστορίδειο Μέλαθρο για μικρούς και μεγάλους

Στις 18 & 19 Μαΐου η Γιορτή Φράουλας Παραδεισίου

«Κατακερματισμένες σκέψεις» της Χρυσ. Γιαννίκη

Το αρχοντικό Νικολαΐδη στη Χώρα Πάτμου. Από την ιδιωτική στη δημόσια χρήση

Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας «Μια εικόνα, χιλιάδες μαθητές»

Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Θάλειας Γεωργά «Κράτα με να σε κρατώ»