Κοσμάς Σφυρίου: Τρίτωσε το κακό για το «χωλό κράτος δικαίου» Μητσοτάκη

Κοσμάς Σφυρίου: Τρίτωσε το κακό για  το «χωλό κράτος δικαίου» Μητσοτάκη

Κοσμάς Σφυρίου: Τρίτωσε το κακό για το «χωλό κράτος δικαίου» Μητσοτάκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 939 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o
Κοσμάς Σφυρίου

Προ εβδομάδων, η μεγάλη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (με ψήφους από όλες τις πολιτικές ομάδες) «καταδίκασε» την ελληνική κυβέρνηση (της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας), για σοβαρές παραβιάσεις του κράτους δικαίου. Και την κάλεσε, με συγκεκριμένες συστάσεις, να συμμορφωθεί και να πάψει αυτές τις παραβιάσεις.

Η κυβέρνηση αντί να δείξει διάθεση συμμόρφωσης, κατηγόρησε ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης της χώρας μας για … ανθελληνισμό!
Μεταξύ των πρώτων παραβιάσεων του κράτους δικαίου, που καταλογίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην κυβέρνηση, είναι οι υποκλοπές και παρακολουθήσεις των επικοινωνιών, τόσο από την πρωθυπουργική Ε.Υ.Π, όσο και από το παράνομο Predator. Στην Ελλάδα, όσο κι αν το «συγκαλύπτει» η κυβέρνηση, θεωρείται μεγάλο σκάνδαλο !


Σκάνδαλο, που την διερεύνηση του η Δικαιοσύνη την προχωρά ( ; ) σαν την … χελώνα. Προχθές, ήλθε ακόμη μια έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία απαριθμόνται υποθέσεις χρήσης των παράνομων λογισμικών (όπως το Predator) σε ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Και αυτή η έκθεση κρίνει, ότι η διερεύνηση αυτών των υποθέσεων δεν έχει προχωρήσει από την Δικαιοσύνη, η δε αντιμετώπιση τους από την κυβέρνηση «χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια», όπως αναφέρει.


Και τέλος η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης εγκαλεί και την ελληνική κυβέρνηση, ότι αποτυγχάνει, στο να τηρήσει υποχρεώσεις της, σχετικές με το κράτος δικαίου.
Ελπίζω, να μην χαρακτηριστούν ανθέλληνες και οι βουλευτές, που εκπροσωπούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης …


Και τώρα τρίτωσε το κακό, για το «χωλό κράτος δικαίου» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α επιβάλλει κυρώσεις σε δύο φυσικά πρόσωπα (τον ιδρυτή της κοινοπραξίας «Intellexa» και στην γυναίκα του) και σε πέντε εταιρείες, που «έστησαν», που λειτούργησαν, που εμπορεύτηκαν κ.λ.π παράνομα κατασκοπευτικά λογισμικά, όπως το Predator στην Ελλάδα και οι κυρώσεις επιβάλλονται :


- στην «Intellexa S.A», με έδρα στην Αθήνα,
• στην «Cytrox Holdings Z.R.T», με έδρα στην Ουγκαρία,
• στην «Sytrox A.D», με έδρα στα Σκόπια


• και στις «Intellexa Limited» και «Thalestris Limited», με έδρα στην Ιρλανδία.
Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν από τις Η.Π.Α, στον κ. Τ.Τ. Ντίλαν, στην κα Σάρα Αλεξάνδρα Χάμου και στις προαναφερθείσες εταιρείες, γιατί (συνοπτικά) : «… έχουν κάνει κατά- χρηση του (παράνομου) λογισμικού …, με σκοπό :


• την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (του απορρήτου των επικοινωνιών) και
• την στόχευση κατά αντιφρονούντων» (πολιτικών, δημοσιογράφων κ.λ.π).
Αυτά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και την κυβέρνηση των Η.Π.Α. Όμως στην Ελλάδα, η κυβέρνηση - παρά τις πάμπολλες καταγγελίες κατά της “Intellexa S.A» - όχι μόνο δεν εγκάλεσε ποτέ αυτή την εταιρεία, για τη διακίνηση του παράνομου Predator (& ίσως να συνεργάστηκε με την πρωθυπουργική ΕΥΠ), αλλά :
• της έδωσε και επίσημη κυβερνητική έγκριση, για να κάνει εξαγωγές του Predator σε χώρες χαμηλού επιπέδου «κράτους δικαίου» και
• το κυβερνητικό στέλεχος που έδωσε αυτές τις εγκρίσεις, «αμοίφθηκε» με το να αναλάβει γενικός διευθυντής του κόμματος της Ν.Δ…


Η δε ελληνική Δικαιοσύνη, 20 μήνες (περίπου) μετά τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ Νίκου Ανδρουλάκη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του, με το λογισμικό Predator (για την οποία ενημερώθηκε από τη σχετική Ειδική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), δεν κλήθηκαν να καταθέσουν, ούτε οι διευθύνοντες την «Intellexa S.A», ούτε οι κυβερνητικοί παράγοντες, που - αποδεδειγμένα - είχαν επαφές με αυτή την εταιρεία.
• Άραγε τώρα, μετά τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, θα πράξει τίποτε η ελληνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ; Ή θα συνεχίσει να σιωπά, σα να μην συμβαίνει τίποτε & να εκπέμπει το μήνυμα, ότι συγκαλύπτει την παρανομία Predator;


• Άραγε τώρα, η ελληνική Δικαιοσύνη θα καλέσει την «Intellexa S.A» και θα ελέγξει τις παράνομες δραστηριότητες της ; Θα καλέσει και θα ελέγξει τα σχετιζόμενα με αυτήν κυβερνητικά στελέχη ; Ή θα συνεχίσει να εκπέμπει το μήνυμα, ότι ο Άρειος Πάγος σκόπιμα αδρανεί ;

Πάντως μέχρι τώρα, οι έλληνες πολίτες δεν είδαν καμιά έμπρακτη κίνηση, που να δείχνει, πως Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη σκοπεύουν, να αποκαταστήσουν την σοβαρά τρωθείσα - διεθνώς - αξιοπρέπεια της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε ότι αφορά στην λειτουργία του «κράτους δικαίου» στην χώρα μας. Οψόμεθα …

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους