Προφυλακίστηκαν Τούρκος και Αιγύπτιος που συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης

Προφυλακίστηκαν Τούρκος και Αιγύπτιος που συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης

Προφυλακίστηκαν Τούρκος και Αιγύπτιος που συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 847 ΦΟΡΕΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους, ο 50χρονος Τούρκος και ο 26χρονος Αιγύπτιος που συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, κοντά στη Λίνδο της Ρόδου, την ώρα που επιχειρούσαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια, αφού προηγουμένως είχαν αποβιβάσει σε παραλία της περιοχής 8 άτομα τα οποία και μετέφεραν.

Σε βάρος των δύο ανδρών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Νικηφόρο Παπανικόλα και Σπύρο Σαλαμαστράκη, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος παραδέχτηκε την πράξη του, ότι δηλαδή ήταν εκείνος ο κυβερνήτης του σκάφους, ενώ και ο 26χρονος παραδέχτηκε, ότι ήταν «βοηθός» του συγκατηγορούμενού του, όπως εξάλλου είχαν κάνει και προανακριτικά. Μάλιστα, ο 26χρονος διευκρίνισε, ότι ήθελε να έρθει στη χώρα μας, όμως, καθώς δεν διέθετε τα χρήματα που του ζητούσαν οι διακινητές στην Τουρκία, συμφώνησε να κάνει αυτό το ταξίδι και στο επόμενο θα επιβιβαζόταν και ο ίδιος ως μεταφερόμενος.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Όπως έχει και επίσημα ανακοινωθεί, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 πρωινές ώρες όταν Πλοίο Ανοικτής Θάλασσας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λίνδου Ρόδου, ταχύπλοο σκάφος, το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, αφού είχε ήδη αποβιβάσει αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη συνέχεια, από το Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε η χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με σκοπό την ακινητοποίηση του σκάφους, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο (02) χειριστές, ηλικίας 26 και 50 ετών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν οκτώ (08) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί από το προαναφερθέν ταχύπλοο σκάφος. Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»