Άγγελος Φραγκάκης: Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία -Τι αφορά το City On Halki Pass

Άγγελος Φραγκάκης: Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία -Τι αφορά το City On Halki Pass

Άγγελος Φραγκάκης: Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία -Τι αφορά το City On Halki Pass

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1395 ΦΟΡΕΣ

Στη Σιένα της Ιταλίας βρίσκεται ο δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης για ένα project που αφορά την ενεργειακή μετάβαση.

Ο κ. Φραγκάκης μίλησε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη για τη νέα εφαρμογή City On Halki Pass που θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τεχνολογικά κάθε δημότης του νησιού ή επισκέπτης, για ενημέρωση, δράσεις, έργα, πληροφορία κ.λπ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης:

«Επειδή μιλάμε για μία επανάσταση λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, θεωρώ, ότι ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει και δεν έχουμε καταλάβει τι είναι αυτό που που έρχεται να εφαρμοστεί σε επίπεδο υφηλίου.

Τώρα όσον αφορά το Ηalki pass: Εμείς έχουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ένα νέο site του δήμου το οποίο είναι προς αυτή την κατεύθυνση της δημοκρατικής διακυβέρνησης όσον αφορά τον δήμο Χάλκης, δηλαδή μπορεί οποιοσδήποτε μέσω του site, το οποίο μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμα και από το κινητό του, μπαίνοντας μέσα να ακολουθήσει διάφορες παραμέτρους που υπάρχουν και να καταθέσει την άποψή του, να συμμετάσχει σε μία διαβούλευση η οποία έχει να κάνει με ένα έργο που είναι να γίνει στο νησί ή μία ενέργεια που θα γίνει στο νησί.

Υπάρχει και site του swat της Χάλκης πού είναι το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο οποίο πάλι μπορεί να μπει κάποιος μέσα και να δει όλη αυτή τη μελέτη που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια αλλά και τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον.

Όσον αφορά την εφαρμογή Chalki pass που είναι συνδεδεμένη με το ΥΠΕΣ, είναι μία πολύ όμορφη εφαρμογή την οποία θα έχει οποιοσδήποτε επιθυμεί στο κινητό του και αμέσως από το σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών θα τραβάει την πληροφορία η εφαρμογή και στο κινητό σου πλέον θα γράφεις δημότης Χάλκης.

Δηλαδή, θα έχεις μία πιστοποίηση σε ποιον δήμο ανήκεις και να ελέγχει τα έργα, τις δράσεις κ.λπ. ή να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε έναν επισκέπτη για το νησί.

Θα μπορούν ακόμα και οι επιχειρηματίες μας, τα εστιατόρια, τα καταλύματα, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής να δίνουν κάποιες προσφορές για εκείνον που θα επιλέξει να έρθει στον τόπο.

Δηλαδή, θα χρησιμεύσει και για τη λειτουργία και για τη βελτίωση της καθημερινότητας και των υπηρεσιών του τόπου.

Η πλωτή μας εξέδρα θα δίνει την πληροφορία, ότι τώρα μπορούν να δέσουν άλλα δύο ιστιοφόρα π.χ. την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2024 γιατί οι άλλες θέσεις είναι καλυμένες.

Είμαστε νομίζω αν μη τι άλλο, το Νότιο Αιγαίο που πρωτοπορεί. Είμαστε με διαφορά σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες», είπε καταλήγοντας ο κ. Φραγκάκης.

Αυξημένος έως και 500% ο τουρισμός στο νησί
Αύξηση που αγγίζει το 500% έχει καταγράψει ο τουρισμός στη Χάλκη. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Φραγκάκης, δήμαρχος του νησιού μιλώντας στο συνέδριο 12th Future of Cities Conference.

Μάλιστα έκανε λόγο για «τεράστια αύξηση του τουρισμού τα τελευταία 4 χρόνια» και επικαλέστηκε στοιχεία της λιμενικής αρχής του νησιού.

Ο κ. Φραγκάκης είπε, πως το 2019 το νησί φιλοξένησε 20.000 τουρίστες, το 2023 ο αριθμός αυτός ανέβηκε κατακόρυφα κι έφτασε στους 121.000 επισκέπτες.

«Αναμφίβολα έχει βοηθήσει πάρα πολύ το γεγονός ότι το νησί ανήκει στην πρωτοβουλία “GR- eco islands”, καθώς οι Ευρωπαίοι είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι στα θέματα περιβάλλοντος», παραδέχτηκε ο ίδιος.

«Μαθαίνοντας ο κόσμος τι ακριβώς έχει γίνει στον τόπο μας, το οποίο είναι ένα πολύ όμορφο νησί, το επιλέγει για να δει από κοντά όλες αυτές τις δράσεις που έχουμε καταφέρει» τόνισε ο κ. Φραγκάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον επόμενο μήνα θα υπάρχει η δυνατότητα, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους δημότες να μπορούν να κατεβάζουν μέσω app, την Ψηφιακή Κάρτα του Επισκέπτη και Δημότη.

Πρόκειται για ακόμα μία δράση του δήμου του νησιού για την ενημέρωση και τη συμμετοχή του κόσμου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Χάλκης. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μέσα από το City On Halki Pass μπορεί να γίνει μέλος της κοινότητας του νησιού.

Σημειώνεται πως η Χάλκη έγινε το πρώτο νησί που εγκαινίασε τη δράση Gr-eco island τον Ιούλιο του 2021. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση μιας ολοκληρωμένης πράσινης μετατροπής μικρών νησιών.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης

Σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση και διασφάλιση ποιότητας νερού πραγματοποιείται στη Χάλκη