Μέχρι και τον Νοέμβριο η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Μέχρι και τον Νοέμβριο η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Μέχρι και τον Νοέμβριο η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1235 ΦΟΡΕΣ

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα ισχύσει, για πρώτη φορά φέτος, η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα κατά τη θερινή περίοδο, σε μία προσπάθεια των εμπλεκομένων φορέων να συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Το παραπάνω αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες, στο γραφείο του, ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, κ. Νίκος Τσούλλος, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου (ΕΣΡ), κ. Νίκος Κωστάκης, και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, όπως προβλέπεται.

Υπενθυμίζεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, δηλαδή, όλα τα προηγούμενα χρόνια, από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 31 Μαρτίου, το (προαιρετικό) ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στη Ρόδο είναι από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Μετά από πρόταση του ΕΣΡ, δίνεται παράταση μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα κατά τη θερινή περίοδο, δηλαδή μέχρι και πέρυσι έως τις 31 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι, επίσης μέχρι και την περσινή χρονιά, την αρμοδιότητα του καθορισμού του ωραρίου την είχε η περιφέρεια ενώ από φέτος αυτή έχει μεταφερθεί στους δήμους.

Μετά από πρόταση, λοιπόν, του ΕΣΡ, δια του προέδρου του, φέτος για πρώτη φορά η παράταση του ωραρίου ισχύει μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου (σ.σ. πάντα προαιρετικά).

Με το σκεπτικό ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι η τουριστική κίνηση διαρκεί για αρκετές ημέρες μέσα στον Νοέμβριο, μετά την επίσημη λήξη της σεζόν δηλαδή, ο εμπορικός κόσμος εκτιμά, ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή στην περίφημη επέκταση της τουριστικής περιόδου, κάτι που αποτελεί στόχο των φορέων του τουρισμού εδώ και πολλά χρόνια.

Άλλωστε, σε όσες συζητήσεις έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, από τους εμπλεκόμενους φορείς, για την επέκταση της σεζόν, πρωταρχικό θέμα που έθεταν είναι ότι σημαντικό ρόλο παίζει όταν έρχονται οι επισκέπτες μας τη λεγόμενη «νεκρή» περίοδο να μην βρίσκουν μία πόλη και ένα νησί με «κατεβασμένα ρολά».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας