Σε προσωρινή αναστολή οι κατεδαφίσεις στον Αρχάγγελο - Τα ΜΑΤ ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατοίκους

Σε προσωρινή αναστολή οι κατεδαφίσεις στον Αρχάγγελο - Τα ΜΑΤ ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατοίκους

Σε προσωρινή αναστολή οι κατεδαφίσεις στον Αρχάγγελο - Τα ΜΑΤ ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατοίκους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2180 ΦΟΡΕΣ

Σε προσωρινή αναστολή, που κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τη χρονική της διάρκεια, τέθηκαν χθες το μεσημέρι, όπως όλα δείχνουν, οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην περιοχή Στεγνών Αρχαγγέλου, μετά την αποστολή στη Ρόδο, διμοιρίας 35 στελεχών των ΜΑΤ, τα οποία είχαν εντολή να «περιφρουρήσουν» τη διαδικασία των κατεδαφίσεων.

Αστυνομικοί και περίπου 200 κάτοικοι του Αρχαγγέλου, ήρθαν αντιμέτωποι από νωρίς χθες το πρωί, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ τους ή ένταση, αφού, όπως φαίνεται, επικράτησαν «ψυχραιμότερες» σκέψεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί σε προσωρινή αναστολή η όλη διαδικασία.

Από το βράδυ της Τρίτης, κάτοικοι του Αρχαγγέλου συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Στεγνά, όπου επρόκειτο να γίνουν κατεδαφίσεις, με στόχο να αποτρέψουν την όλη διαδικασία.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έφθασαν στο σημείο (με πλήρη εξάρτηση) και παρατάχθηκαν απέναντι στους κατοίκους, οι εκπρόσωποι των οποίων πάντως, λειτούργησαν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, χωρίς να δυναμιτίσουν το κλίμα, το οποίο ήταν ήδη τεταμένο.

Σε ετοιμότητα όμως, βρίσκονταν και όλοι οι εκπρόσωποί μας, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, παρακολουθώντας τις εξελίξεις που διαδραματίζονταν στα Στεγνά Αρχαγγέλου, επιχειρώντας έτσι, στον βαθμό που μπορούσαν, να αποκλιμακώσουν την ένταση που υπήρχε.

Προσωρινή αποκλιμάκωση- Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι
Χθες λίγο μετά το μεσημέρι, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κος Βασίλης Υψηλάντης, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι «Με συντονισμένες ενέργειες αναβάλλονται οι εκτελέσεις αυθαιρέτων στον Αρχάγγελο».

Οι κάτοικοι, πάντως, παραμένουν στο σημείο, σε πλήρη ετοιμότητα. όπως δηλώνουν οι ίδιοι, που μίλησαν στη «Ροδιακή».

Οι ίδιοι θα βρίσκονται συνεχώς στην περιοχή, στο πλαίσιο αποτροπής των κατεδαφίσεων, τις οποίες χαρακτηρίζουν «άδικες», ζητώντας έτσι πίστωση χρόνου από την πολιτεία.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου την Τρίτη, λίγο πριν τις 20:00 συγκεντρώθηκαν στο δρόμο που οδηγεί στην παραλία «Στεγνά» - χωρίς ωστόσο να κλείσουν τον δρόμο- διαμαρτυρόμενοι για τις κατεδαφίσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να κατεδαφιστούν 10 ακίνητα εκ των οποίων, τα τρία βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση.

Όπως έχουν γνωστοποιήσει και με προηγούμενες ανακοινώσεις τους, οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου απαιτούν να ανασταλεί κάθε ενέργεια κατεδάφισης για δύο χρόνια, ενώ παράλληλα ζητούν την επανεξέταση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης.

Να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ ζήτησε το ΚΚΕ
Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από τα Στεγνά.

Όπως ανακοίνωσε η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στην περιοχή μας, «παρέμβαση έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, απαιτώντας να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ που έχουν έρθει από την Αθήνα στη Ρόδο για να χτυπήσουν τους κατοίκους των Στεγνών που υπερασπίζονται τα σπίτια και τα μαγαζιά τους από τις κατεδαφίσεις».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%