Μηνάς Νικολάου: «Να παρέμβει ο Εισαγγελέας να πάρει τέλος η ανομία στην οδό Ορφανίδου»

Μηνάς Νικολάου: «Να παρέμβει  ο Εισαγγελέας να πάρει τέλος η ανομία  στην οδό Ορφανίδου»

Μηνάς Νικολάου: «Να παρέμβει ο Εισαγγελέας να πάρει τέλος η ανομία στην οδό Ορφανίδου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3287 ΦΟΡΕΣ

Την οργή και την αγανάκτησή του εξέφρασε μέσω του RealVoice 99.5 στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη, ο πρώην διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και ξενοδόχος της συγκεκριμένης περιοχής κ. Μηνάς Νικολάου για τα προβλήματα στο ιστορικό κέντρο του Νεοχωρίου Ρόδου, αλλά και για το καθεστώς που επικρατεί κάθε καλοκαίρι στην οδό Ορφανίδου.


Ο κ. Νικολάου εκπροσωπώντας συναδέλφους του, ξενοδόχους της περιοχής, κατέθεσε υπόμνημα στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, στη Δημοτική Επιτροπή και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου προκειμένου ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου να παρθούν άμεσα μέτρα, ώστε να απογκετοποιηθεί η περιοχή, να περιορισθεί η ηχορύπανση και όλα τα έκτροπα που συμβαίνουν κυρίως τις νύχτες γιατί όπως τόνισε, όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής θα βάλουν λουκέτο!
Ο Μηνάς Νικολάου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί το καλοκαίρι:
«Στην περιοχή από Ακτή Μιαούλη μέχρι Ορφανίδου επιτρέπονται και χώροι αναψυχής, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ μπαρ.

Όχι κέντρα διασκέδασης. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ορφανίδου είναι ότι τα καφέ μπαρ έχουν καταντήσει να είναι κέντρα διασκέδασης. Λειτουργούν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, κάτι το οποίο είναι παράλογο και έχουν φτάσει στα όριά τους οι κάτοικοι της περιοχής. Υπάρχει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Δυστυχώς , στην οδό Ορφανίδου, στο ιστορικό κέντρο Νεοχωρίου με τη μακραίωνη ιστορία, η επικρατούσα κατάσταση μάς θλίβει και αποτυπώνει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Το μέγεθος του προβλήματος της υποβάθμισης της περιοχής από τους λίγους περίοικους που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, και αποτελεί κοινό μυστικό στην κοινωνία της Ρόδου και όχι μόνο, μιας και καθημερινά λαμβάνουν χώρα: οι παραβατικές συμπεριφορές, η είσοδος και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους, η διάδοση και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τέλος, η μη τήρηση υποχρεώσεων από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων (ακόμη και ως προς τη νομιμότητα με βάσει την άδεια λειτουργίας των επιχειρήσεών τους) και την πρόκληση ηχορύπανσης, προσβάλοντας την ποιότητα ζωής των περιοίκων.

Χρειαζόμαστε δημοτικές αρχές που να τολμούν, να μπαίνουν μπροστά για το καλό του τόπου και να κάνουν έργα που φέρουν προστιθέμενη αξία τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους αυτής της πόλης” δήλωσε ο κ.Νικολάου.
Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»