Καταγγελία της ΑΣΕ Ρόδου για τη στάση της πλειοψηφίας στη χθεσινή γενική συνέλευση

Καταγγελία της ΑΣΕ Ρόδου για τη στάση της πλειοψηφίας στη χθεσινή γενική συνέλευση

Καταγγελία της ΑΣΕ Ρόδου για τη στάση της πλειοψηφίας στη χθεσινή γενική συνέλευση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 593 ΦΟΡΕΣ

Από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε την παρουσία δεκάδων συναδέλφων και συναδελφισσών στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες 28/3 και ήταν μία από τις μαζικότερες γενικές συνελεύσεις των τελευταίων 20 χρόνων.

Χαιρετίζουμε τη στάση αυτή ειδικά σε μια περίοδο που εντείνεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός. Αποδείχτηκε από τη συμμετοχή, η διάθεση των εκπαιδευτικών να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές της συνέχισης του αγώνα που δίνει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια για όλα τα ζητήματα.

Απορρίφθηκε καθαρά το σκεπτικό που αποτυπώθηκε και στην τελευταία καταδικαστική απόφαση σε σχέση με τις κινητοποιήσεις μας και που ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι απαγορεύεται να κινητοποιηθούν ενάντια σε ψηφισμένο νόμο!

Να αναφέρουμε ότι η μαζική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας είναι μόνο μία από τις δεκάδες μαζικές γενικές συνελεύσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα και που διατράνωσαν την αποφασιστικότητα του κλάδου να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και καλώντας την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ- ΔΙΚΤΥΟ) να μην του τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια.

Απαράδεκτη η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ, φάνηκε ότι δε θέλει να πάρει απόφαση αγωνιστική, αγνόησε τη στάση των συναδέλφων

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε και στις προτάσεις που έγιναν είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Στο πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της συνέλευσης που αφορούσε την: Ολομέλεια των Προέδρων για το ζήτημα της αξιολόγησης και στηρίχτηκε αυτή η πρόταση από ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ, πήρε 6 ψήφους. Η άλλη πρόταση που στηρίχτηκε από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) και τις Αγωνιστικές Κινήσεις ( Παρεμβάσεις), για επαναπροκήρυξη από το ΣΕΠΕ Ρόδου απεργία- αποχή, πήρε 97 ψήφους. Απόφαση γενικής συνέλευσης επαναπροκήρυξη απεργίας- αποχής για το ζήτημα της αξιολόγησης!

Το δεύτερο θέμα της Ημερήσια Διάταξης της συνέλευσης που αφορούσε την :

Πρόταση- Εισήγηση της ΔΟΕ για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Απριλίου

Η πρόταση που κατέθεσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), για πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου πήρε 77 ψήφους άρα πλειοψήφησε.

Στο τέλος της διαδικασίας και μετά από τις ψηφοφορίες και τις καταμετρήσεις ο πρόεδρος αλλά και ο ταμίας του συλλόγου μέλη και οι δυο της ΔΗΣΥ- ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με τα μέλη του ΔΣ της ΔΑΚΕ- ΝΔ, αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν και να υλοποιήσουν το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης με το γελοίο επιχείρημα ότι είναι αντικαταστατικό, αφού σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου μας , η γενική συνέλευση δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για θέματα που δεν είναι γραμμένα στην Ημερήσια Διάταξη! Επιχείρημα που είναι αβάσιμο, σαθρό και έωλο, που καταρρίπτεται και με την παραπάνω παρουσίαση των ψηφοφοριών!

Αφού δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν το αναγνωρίζουν! Τόσο δημοκράτες! Τα ίδια έκαναν σε Λάρισα και Λέσβο!

Πρόκειται για προκλητική στάση που έρχεται σε αντιπαράθεση με τη βούληση των συναδέλφων! Αυτό κάνουν αυτές οι δυνάμεις στο σύλλογό μας , αλλά και στη ΔΟΕ. Βάζουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα , απλώνουν χέρι βοήθειας στις κυβερνήσεις διαχρονικά να τις βγάλουν από τη δύσκολή θέση που τους φέρνει το κίνημα, τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια των εργαζομένων. Αλλά αυτοί είναι!

Απαιτούμε άμεσα να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης!

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Ήρθε η στιγμή να το πάμε αλλιώς. Να τους τιμωρήσουμε για τη στάση τους και στην ομοσπονδία και στο σύλλογο. Είναι πια καιρός ο κλάδος να αποκτήσει μια ΔΟΕ και σύλλογο που θα είναι κάστρο του αγώνα, που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, που θα μπορεί να οργανώνει αγώνες νικηφόρους σε συμμαχία με όλους τους εργαζόμενους κα τους γονείς.

Ήρθε η στιγμή να γκρεμίσουμε από την πρώτη θέση και την πλειοψηφία του συλλόγου τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΗΣΥ και της ΔΑΚΕ!

Τώρα είναι η ώρα να καταδικαστεί με τον πιο εμφατικό τρόπο η κυβερνητική πολιτική και οι δυνάμεις που τους κάνουν πλάτη!

Τώρα είναι η ώρα σύλλογος και ΔΟΕ στα χέρια των εκπαιδευτικών και των αγώνων τους!

Για να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη επίθεση , για να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη στο σήμερα και να περάσουμε στην αντεπίθεση!

Γι’ αυτό δυναμώνουμε στις αρχαιρεσίες του επόμενου διαστήματος την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών παντού!

 

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου