ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Αναστάτωσις εις τα μακρυνά χωριά - Ο λαός θα πίνη επί μακρόν γάλα με μικρόβια; - Ενέργεια εις βάρος της ολότητας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Αναστάτωσις εις τα μακρυνά χωριά  - Ο λαός θα πίνη επί μακρόν γάλα με μικρόβια;  - Ενέργεια εις βάρος της ολότητας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Αναστάτωσις εις τα μακρυνά χωριά - Ο λαός θα πίνη επί μακρόν γάλα με μικρόβια; - Ενέργεια εις βάρος της ολότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 93 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 2 Απριλίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3895

ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΚΟΝΤΙΝΟΥΣ ΓΑΛΑΤΑΔΕΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ
ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Αναστάτωσις εις τα μακρυνά χωριά
- Ο λαός θα πίνη επί μακρόν γάλα με μικρόβια;
- Ενέργεια εις βάρος της ολότητας
Οι γαλακτοπαραγωγοί της νοτίου Ρόδου οι οποίοι διαμένουν εις τας πλέον απομεμακρυσμένας κοινότητας και συνήθως χύνουν το γάλα εις τα χωράφια διότι δεν ευρίσκουν αγοραστάς, ανεστατώθησαν χθες ευθύς ως επληροφορήθησαν ότι ο υπουργός Βιομηχανίας κ. Ζίγδης διέταξε να διακοπούν αι εργασίαι ανεγέρσεως του εργοστασίου Παστεριώσεως Γάλακτος εις Ρόδον. Ως δικαιολογία προεβλήθη το κόστος του έργου το οποίον φθάνει τα 7.000.000 δραχμών και εκρίθη υπερβολικόν. Εν τούτοις όταν προ καιρού επί κυβερνήσεως ΕΡΕ απεφασίσθη η ανέγερσις του εργοστασίου ή ΑΤΕ και αι διάφοραι υπηρεσίαι της είχον κρίνει συμφέρουσαν την τιμήν.

Οι γαλακτοπαραγωγοί των απομεμακρυσμένων κοινοτήτων, ήλπισαν ότι διά του εργοστασίου και διά των αυτοκινήτων που θα επεσκέπτοντο κατά το πρόγραμμα τα χωρία των διά να συγκεντρώνουν το γάλα και να το μεταφέρουν εις το εργοστάσιον προς παστερίωσιν, εμφιάλωσιν ή παραγωγήν τυρού και διάθεσιν εις την κατανάλωσιν θα ελύετο το πρόβλημα των. Ήδη όμως το ζήτημα περιπλέκεται και πολλοί ομιλούν περί σκανδαλώδους ενεργείας του κ. υπουργού, χάριν κομματικών φίλων κατοικούντων πλησίον της πόλεως και δυναμένων ως εκ τούτου να διαθέτου το γάλα των ευχερώς διά διτρόχων ή άλλων μέσων.

Αλλά το θέμα συνεκίνησε και τας ευρείας λαϊκάς μάζας διότι είχεν εκφρασθή ελπίς ότι διά του εργοστασίου θα εξησφαλίζετο διά την κατανάλωσιν υγιεινόν παστεριωμένον γάλα, συνάμα δέ θα ετροφοδοτούντο και οι τουρίσται οι οποίοι σήμερον αποφεύγουν το γάλα διά τον λόγον ότι δεν είναι παστεριωμένον.

Κατόπιν αυτών, η διαταγή του κ. υπουργού περί διακοπής των εργασιών ανεγέρσεως συνήντησε την αντίδρασιν του παραγωγικού κόσμου και του λαού. Τυχόν δέ επιμονή θεωρείται βέβαιον ότι θα δόση λαβήν εις τον σχηματισμόν εντυπώσεων περί σκανδαλώδους χαριστικής ενεργείας χάριν μερικώς και εις βάρος της ολότητος.

ΗΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΝ
ΤΑ ΝΕΑ ΕΑΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Από χθες ήρχισαν τα νέα αεροπορικά δρομολόγια της Ολυμπιακής μεταξύ Ρόδου - Αθηνών - Ρόδου. Χθες εξετελέσθησαν 2 δρομολόγια ματαιωθέντος του τρίτου. Σήμερον, κατά σχετικήν πληροφορίαν θα πραγματοποιηθούν κανονικώς τρία δρομολόγια.

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΝ ΚΩ
Την Κυριακήν θα τελεσθούν τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου Αντιμαχείας Κω, το οποίον θα λειτουργήση διά την εξυπηρέτησιν της συγκοινωνίας από της προσεχούς Δευτέρας.

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗΝ
Δι’ αποφάσεως του κ. Νομάρχου επετράπη το άνοιγμα των καταστημάτων κατά την Κυριακήν 5-4-64 κατά τας ώρας όπως ορίζονται αύται διά τας λοιπάς ημέρας της εβδομάδος.

Η απασχόλησις του προσωπικού είναι προαιρετική και θα καταβληθή ηυξημένον το ημερομίσθιον κατά 75%. Το άνοιγμα των καταστημάτων επετράπη προς εξυπηρέτησιν των αναμενομένων τουριστικών ατμοπλοίων.

Όσοι καταστηματάρχαι επιθυμούν την απασχόλησιν προσωπικού δέον όπως υποβάλουν εις την Επιθεώρησιν Εργασίας σχετικήν αίτησιν μετά ονομαστικής καταστάσεως εις διπλούν του απασχοληθησομένουν προσωπικού, ίνα τύχουν της κατά νόμον αδείας.

Εις το απασχοληθησόμενον προσωπικόν θα καταβληθή ημερομίσθιον ηυξημένον κατά 75%.

 

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν 1964, Η ανέγερση νέου κτηρίου του ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Φλας στο παρελθόν το 1964, Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Σχολή Ξεναγών της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ζητούνται επιπλοποιοί και ξυλουργοί δι' εργασίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"