Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Κοινός στόχος όλων να δοθεί οριστικό τέλος στη συστηματική κακοποίηση των δελφινιών

Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Κοινός στόχος όλων να δοθεί οριστικό τέλος στη συστηματική κακοποίηση των δελφινιών

Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Κοινός στόχος όλων να δοθεί οριστικό τέλος στη συστηματική κακοποίηση των δελφινιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 860 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε στο Αιγαίο μία κοινή αποστολή με το Βελγικό Πανεπιστήμιο Odisee University of Applied Sciences, εν πλω στα σκάφη Aegean Explorer και Πηνελόπη.

Έπειτα από 4 χρόνια ερευνητικής συνεργασίας του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος με το Odisee University, με επίκεντρο τη συμπεριφορά και την ευζωία των θαλάσσιων θηλαστικών στο πλαίσιο του υπό δημιουργία Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου, ομάδα φοιτητών ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες την επίποπια εκπαίδευση στις ερευνητικές βάσεις του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος στη Σάμο και τους Λειψούς.

Σε μία εποχή που επιτέλους αναγνωρίζεται ότι η αιχμαλωσία των δελφινιών δεν αποτελεί διασκέδαση και προφανώς ούτε “εκπαίδευση” όπως κάποιοι επιμένουν να την αποκαλούν, είναι ελπιδοφόρο ότι ευρωπαϊκές χώρες δρομολογούν μία μετά την άλλη, το κλείσιμο των δελφιναρίων τους.

Η περίπτωση του Βελγίου είναι ενδεικτική καθώς τις τελευταίες εβδομάδες διεξάγονται συνεχείς διαβουλεύσεις και συναντήσεις στη φλαμανδική κυβέρνηση, οι οποίες αποσκοπούν στην σταδιακή παύση της λειτουργίας του μοναδικού δελφιναρίου στη χώρα του "Βoudewijn Seapark" στην πόλη Brugge και την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για δελφίνια που βρίσκονται εκεί.

Στο πλαίσιο αυτών των πολύμηνων διαβουλεύσεων, επιτροπή από μέλη της φλαμανδικής κυβέρνησης και του βελγικού περιβαλλοντικού φορέα Gaia, υλοποίησαν τους προηγούμενους μήνες επιτόπιες επισκέψεις στο υπό δημιουργία Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στο νησί των Λειψών.

"Κοινός στόχος όλων μας είναι όχι μόνο να κλείσουν τα δελφινάρια στην Ευρώπη, αλλά και να δοθεί επιτέλους ένα οριστικό τέλος στη συστηματική κακοποίηση των δελφινιών παγκοσμίως για χάρη μίας βιομηχανίας με τζίρους δισεκατομμυρίων ανά τον κόσμο", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας