Ροδιακά: Μαχαιριά στην καρδιά όλων των Ελλήνων το νέο έγκλημα με θύμα γυναίκα 28 ετών

Ροδιακά: Μαχαιριά στην καρδιά όλων των Ελλήνων το νέο έγκλημα με θύμα γυναίκα 28 ετών

Ροδιακά: Μαχαιριά στην καρδιά όλων των Ελλήνων το νέο έγκλημα με θύμα γυναίκα 28 ετών

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2657 ΦΟΡΕΣ

Από θλίψη και συγκίνηση γονάτισε και πάλι ολόκληρη η χώρα. Για τον άδικο, βίαιο, αποτρόπαιο θάνατο και την προμελετημένη εγκληματική ενέργεια ενός ακόμα φονιά, που αποφάσισε να αφαιρέσει μια ζωή γυναίκας, ετών μόλις 28.

Η νέα Δώρα, Ελένη, Καρολάιν ή όπως αλλιώς θα μπορούσαν να τη λένε, πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή, την ανεπάρκεια και την παραφροσύνη που εδώ και χρόνια βιώνει η χώρα μας και σε αυτό τον τομέα. Την έλλειψη δηλαδή της παιδείας, από την οικογένεια, το σχολείο, τον κοινωνικό περίγυρο ή δεν ξέρουμε από πού αλλού, που έχει σχέση με τον σεβασμό στον άνθρωπο και ειδικά τις γυναίκες.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο προσέφυγε για να προστατευθεί από τον φονιά που καραδοκούσε. Δεν υπήρχε λέει διαθέσιμο περιπολικό!

Καμία τιμωρία, κανένα σωφρονιστικό σύστημα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει και να περιορίσει τους μακελάρηδες αυτούς. Γιατί γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι, σε 5, το πολύ... 10 χρόνια θα είναι έξω από τις φυλακές, εκτίοντας την ποινή τής – τάχα – ισόβιας κάθειρξης.

Το μόνο ισόβιο βέβαια, είναι ο πόνος και η θλίψη των οικογενειών, που έχασαν τα παιδιά τους από τους άνανδρους, τα οποία δεν θα επιστρέψουν πίσω, ποτέ ξανά.

Επανεκκίνηση στους κανόνες αντιμετώπισης τέτοιων φονικών από την Πολιτεία, την αστυνομία, τα Σχολεία μας και βέβαια τη Νομοθετική μας Εξουσία που θα «λύσει» τα χέρια και στους δικαστές, απαιτείται το ταχύτερο δυνατόν.

Και τι να απαντήσει τώρα κανείς, στους χαροκαμένους γονείς και στον πατέρα της 28χρονης, που ζητά να επανέλθει η θανατική ποινή αλλιώς θα οδηγηθεί... στο να πάρει τον Νόμο στα χέρια του και να γίνει «Παπαδόσηφος»;  

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου