«Βενετόκλειος Βιβλιοθήκη» 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

«Βενετόκλειος Βιβλιοθήκη» 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

«Βενετόκλειος Βιβλιοθήκη» 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2079 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Βενετόκλειος Δανειστική Βιβλιοθήκη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου διοργάνωσε και πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων με θέμα «Το παραμύθι».

Πιο συγκεκριμένα, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, περί των δράσεων που πραγματοποίησε η «Βενετόκλειος Βιβλιοθήκη» του Σχολείου:

«Τη Δευτέρα 1 Απριλίου, το σχολείο επισκέφθηκε η συγγραφέας Χρυσάνθη Κόζα προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά για το λαϊκό παραμύθι και να αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια από τα βιβλία της: «Ευτό το παραμύτι που είπα ήτο του…» Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, Λαϊκά παραμύθια του Αρχαγγέλου Ρόδου.

Την Τρίτη 2 Απριλίου, το σχολείο επισκέφθηκε ο συγγραφέας μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων Γιώργος Σακελλαρίδης, όπου έκανε βιωματική παρουσίαση των παραμυθιών του «Ο πρίγκιπας Λεμόνης» και «Μήλα γύρω – γύρω στη μέση πορτοκάλι». Μέσα από το παιχνίδι και τη μουσική, προσέγγισε έννοιες όπως: διαφορετικότητα, εκφοβισμός,φιλία και αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με συναισθήματα όπως: θυμός, λύπη και χαρά…

Την Τετάρτη 3 Απριλίου το σχολείο επισκέφθηκε η κα Ντέλλα Ειρήνη, δασκάλα δημιουργικής γραφής, προκειμένου να προσεγγίσει το κλασικό παραμύθι και να πραγματοποιήσει εργαστήριο δημιουργικής γραφής.

Κορυφώνοντας τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 3 Απριλίου, στη Λέσχη Αξιωματικών, πραγματοποιήθηκε λογοτεχνική βραδιά με τίτλο: «Ακούω…διαβάζω…γράφω…τραγουδώ…αισθάνομαι…», με τη συμμετοχή των κ.κ.

• Κόζα Χρυσάνθη (διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σχετικά με τη διδασκαλία του παραμυθιού και πώς τα παιδιά γίνονται εγγράμματοι αφηγητές),

• Γιασιράνη Ειρήνη (σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, εκπαιδεύτρια Συμβουλευτικής Γονέων),

• Ντέλλα Ειρήνη (δασκάλα Δημιουργικής γραφής- Ραδιοφωνική Παραγωγός),

• Τσάπρα Κωνσταντίνα (εκπαιδευτικός φιλόλογος – υποψήφια διδάκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου)

• Κώτη Μαρία, (εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - μουσικός)

Σκοπός της βραδιάς ήταν να τονίσει τη σημασία των παραμυθιών, των μουσικών ιστοριών και της αφήγησής τους σε όλες τις ηλικίες. Ιστορίες που παρηγόρησαν, διασκέδασαν, επούλωσαν τραύματα, ψυχαγώγησαν στο παρελθόν.

Πόσο σημαντική είναι η επανεμφάνισή τους σε σχολικές τάξεις και κυρίως μέσα στην οικογένεια!

Για τη διεκπεραίωση της ημερίδας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη και τη συνδρομή τους τον Σύλλογο «Μαμάδες στη Ρόδο» και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δ.Σ. Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου