Ξεκίνησαν οι εργασίες στη Ρόδο του 40ού Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Ξεκίνησαν οι εργασίες στη Ρόδο του 40ού  Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Ξεκίνησαν οι εργασίες στη Ρόδο του 40ού Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 978 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε προχθές και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στο νησί μας, το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/ Ελληνικό Τμήμα, στο οποίο συμμετέχουν αντιπρόσωποι απ’ όλες τις Τοπικές Διοικήσεις της χώρας μας, εκδρομείς μέλη της Δ.Ε.Α., αλλά και αστυνομικοί αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από 15 χώρες του εξωτερικού.

Όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Βλάσης Βαλατσός και ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Δωδεκανήσου Στέλιος Βιτζηλαίος, πρόκειται για επετειακό συνέδριο, με το οποίο δίδεται η ευκαιρία στα μέλη τους από όλη την Ελλάδα να έρθουν στην όμορφη πόλη της Ρόδου, να γνωριστούν με άλλους συναδέλφους αλλά και να γνωρίσουν τα ήθη, έθιμα, ιστορία, πολιτισμό, φυσικό πλούτο κ.λπ. της περιοχής μας.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι δύο πρόεδροι επεσήμαναν ότι φέτος συμμετέχουν στο συνέδριο αντιπροσωπείες από 15 κράτη που είναι στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών. Όπως είπαν, είναι μία παλιά Ένωση που ιδρύθηκε το 1950 και αριθμεί ανά τον κόσμο περίπου τα 600.000 μέλη, συμμετέχουν 68 κράτη και οι αρχές και οι αξίες της Ένωσης είναι η φιλία, η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και πρωτίστως ο εθελοντισμός. Όλοι στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών είναι εθελοντές, είτε εν ενεργεία αστυνομικοί είτε απόστρατοι.

 


«Υπηρετούμε δια της προσφοράς, δια της διάθεσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βιτζηλαίος προσθέτοντας πως «η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι μία γέφυρα που συνδέει την Αστυνομία με την κοινωνία και μέσα από αυτές τις δράσεις και τις εκδηλώσεις, πολλές εκ των οποίων είναι φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος, γινόμαστε και εμείς αρωγοί στην κοινωνία, προβάλλοντας έτσι και την Ελληνική Αστυνομία και τον τόπο που υπηρετούμε και ζούμε αλλά και την πατρίδα μας γιατί υπάρχουν και εκδηλώσεις που έχουν διεθνή χαρακτήρα».


Ο κ. Βιτζηλαίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο και το Εθνικό Τμήμα «που μας έδωσε την ευκαιρία να διοργανώσουμε εμείς φέτος το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο, στον όμορφο και ευλογημένο τόπο τη Ρόδο, που πέρυσι, πήρε το “χρυσό” μετάλλιο στην ανθρωπιά και στην κοινωνικότητα.

 


Γιατί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, έδειξε ένα πρόσωπο, που έχει κάνει εντύπωση σε όλο τον πλανήτη και ακόμη δεχόμαστε συγχαρητήρια και κολακευτικά λόγια για τον ανθρωπισμό μας και την άμεση επέμβαση όλης της κοινωνίας και όλων των φορέων για να σωθούν οι χιλιάδες των τουριστών».

Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε χθες το απόγευμα, ενώ το πρόγραμμα πέραν των εργασιών περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της Ρόδου (Ακρόπολη Λίνδου, Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου, Αρχ. Χώρο Φιλερήμου, Ι.Μ. Αρταμίτου, επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων), προκειμένου οι επισκέπτες μας, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά την “πλούσια” πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τα αξιοθέατα της Ρόδου, προβάλλοντας την Ελληνική Αστυνομία, την πατρίδα μας και τον τόπο μας.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών