Βράβευση Λυκείου Ιαλυσού με την Πράσινη Σημαία από το Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων

Βράβευση Λυκείου Ιαλυσού  με την Πράσινη Σημαία από  το Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων

Βράβευση Λυκείου Ιαλυσού με την Πράσινη Σημαία από το Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1238 ΦΟΡΕΣ

Το Γενικό Λύκειο Ιαλυσού, μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης συμμετοχής στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων, βραβεύτηκε με την Πράσινη Σημαία.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Γενικό Λύκειο Ιαλυσού:
«Αυτή η σημαντική διάκριση αποτελεί επιστέγασμα της συλλογικής προσπάθειας και της προσήλωσης του σχολείου μας σε πρακτικές με οικολογικό χαρακτήρα, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτύπωματος και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2024 στο Μουσείο Μπενάκη, το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Ειρήνη Αφεντούλη και Νίκη Κλωνάρη.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμας, ότι το Λύκειο Ιαλυσού είναι το πρώτο Λύκειο στη Ρόδο στο οποίο απονέμεται η Πράσινη Σημαία. Δέσμευση του σχολείου μας είναι η συνέχιση με τον ίδιο ενθουσιασμό των οικολογικών δράσεων, που αναβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον και διαμορφώνουν μια στάση ευθύνης απέναντι στον τόπο μας».

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως εθνικός χειριστής του διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν την εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δικτύου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 114 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο.

Στην εκδήλωση είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και ανακοίνωσε ότι ο δήμος Αθηναίων, με τη δική του συμβολή, γίνεται ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που προσχωρεί στην παγκόσμια «Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση» της UNESCO. Στη Σύμπραξη έχουν ως σήμερα προσχωρήσει 83 χώρες, όχι όμως η Ελλάδα, και εκατοντάδες φορείς παγκοσμίως. Υπεγράφη επίσης Μνημόνιο Συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης για την προώθηση των στόχων της Σύμπραξης. Με αυτόν τον τρόπο, ο δήμος Αθηναίων δίνει ένα ηχηρό μήνυμα πως ενστερνίζεται την ανάγκη η εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία να αποτελέσει κεντρικό στοιχείο κατά τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους τους πολίτες.

Η φετινή βράβευση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 ετών επιτυχούς λειτουργίας του Δικτύου αλλά και με την έναρξη υλοποίησης στην Ελλάδα της Σύμπραξης για την Πράσινη Εκπαίδευση.

Σε αυτή τη μεγάλη εκπαιδευτική γιορτή, τα παιδιά παρουσίασαν τις δράσεις τους μέσω δρώμενων και βίντεο. Συμμετείχαν περισσότεροι από 800 μαθητές και μαθήτριες με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς και στελέχη εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Κοινωφελών Ιδρυμάτων και της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράδοση των Πράσινων Σημαιών των Οικολογικών Σχολείων στα σχολεία που συμμετείχαν επιτυχημένα για περισσότερα από δύο χρόνια στο Δίκτυο. Στην εκδήλωση βράβευσης παρουσιάστηκαν περισσότερα από 10 διαφορετικά δρώμενα με θεατρικό και παραστατικό χαρακτήρα υπό την καθοδήγηση και εμψύχωση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.

Διαβάστε ακόμη

Πασχαλιάτικα Έθιμα από το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής

«Περιβαλλοντική» χρονοκάψουλα στο Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου στην Εναρκτήρια Συνάντηση του Erasmus KA220 “Digital for Active Education”

«Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες» - Ενημερωτική εκστρατεία στα δημοτικά σχολεία από τους Διασώστες Ρόδου

Το έθιμο «Λαζαράκια» από το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη στα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία»

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη