Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1457 ΦΟΡΕΣ

Η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, κάλεσε για δεύτερη και τελευταία φορά όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους, καθώς η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου.

Θα πρέπει λοιπόν, όλοι να σπεύσουν, όσο γίνεται γρηγορότερα καθώς θα εφαρμοστεί ο νόμος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα επιβληθούν υψηλά πρόστιμα που θα βεβαιωθούν στην αρμόδια ΔΟΥ.

Μάλιστα, σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:
«Η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καλεί για δεύτερη και τελευταία φορά όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός οικισμού Σορωνής (παλαιό χωριό, συνεκτικό σχέδιο και πράξη εφαρμογής) και σε απόσταση 150 μέτρα από αυτόν, καθώς και όσους κατέχουν ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν είτε με δασική βλάστηση, είτε με κατοικίες ή άλλα κτίσματα εκτός σχεδίου, να προβούν άμεσα σε αποψίλωση και καθαρισμό αυτών, καθώς και στην κοπή των κλαδιών και των χόρτων που εξέχουν στους δρόμους.

Σε περίπτωση μη τηρήσεως των ανωτέρω, θα εφαρμοστεί ο νόμος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και θα επιβληθούν υψηλά πρόστιμα που θα βεβαιωθούν στην αρμόδια ΔΟΥ.
Σημειώνεται ότι η αντιπυρική περίοδος, ειδικά για εφέτος, ξεκίνησε στις 15 Απριλίου και ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου 2024».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον προηγούμενο μήνα, η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής είχε και πάλι προχωρήσει σε ανακοίνωση, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που θα ξεκινούσε την 1η Μαΐου.

Έκτοτε όμως οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν, με αποτέλεσμα να τεθούν και νέες ημερομηνίες, τις οποίες πρέπει να τηρήσουν οι πολίτες προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως με την καταβολή υψηλών προστίμων.

Διαβάστε ακόμη

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου