Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1922 ΦΟΡΕΣ

Λίγο καιρό μετά το ναυάγιο που είχε, ο Λευτέρης Καφετζής ετοιμάζει να ολοκληρώσει το ταξίδι του

Ο Τζέιμς Καφετζής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή που παρουσιάζει η Φαίη Σκορδά, αλλά καθυστέρησε να πάει.

Όταν μπήκε στο πλατό του «Fay's Time» χαιρέτησε την παρουσιάστρια και ζήτησε συγγνώμη για την αργοπορία του. Η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε αφορούσε τον πατέρα του, ο οποίος ναυάγησε πριν από λίγες μέρες στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τότε, ο Τζέιμς Καφετζής έδωσε μια πληροφορία που αιφνιδίασε την παρουσιάστρια. Όπως αποκάλυψε, παρά την επικίνδυνη περιπέτειά του, ο πατέρας του, Λευτέρης Καφετζής, θέλει να πάρει καινούργιο σκάφος να συνεχίσει το ταξίδι του που έμεινε στη μέση.

«Όλα καλά, ψάχνει τώρα να πάρει άλλο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει από εκεί, να μην ξαναπάει μέχρι εκεί. Τι να κάνω, αφού το έχει όνειρο» είπε ο Τζέιμς Καφετζής.

Το ναυάγιο του Λευτέρη Καφετζή
Μετά από οκτώ χρόνια στη θάλασσα πάνω σε ένα μικρό ιστιοφόρο με το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου ξεκινώντας από τη Ρόδο, ο Λευτέρης Καφετζής, έπεσε σε θύελλα 1.200 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κολομβίας.

Το κατάρτι έσπασε, τρύπησε το σκάφος, ενώ ο ίδιος έσπασε το ισχίο του και παρέμεινε 24 ώρες ξαπλωμένος μέσα στο σκάφος, μέχρι να τον περισυλλέξει ένα αλιευτικό. Ο πατέρας του παίκτη του Survivor, βρέθηκε πάνω σε ένα αλιευτικό που ψαρεύει τόνους, στα ανοιχτά της Κολομβίας και του Παναμά, έχοντας χάσει το σκάφος με το οποίο ταξίδευε από το 2016. Τον «Βορέα», ένα παλιό ψαράδικο από αυτά που λένε «αβύθιστα», τον είχε μετατρέψει σε ιστιοφόρο. Όμως δεν άντεξε τις ζημιές που προκλήθηκαν μετά από ένα πολύ δυνατό μπουρίνι που τον βρήκε καταμεσής στον Ειρηνικό, στον δρόμο για την Πολυνησία. Το κατάρτι που έσπασε και τρύπησε το σκαρί, τα μηχανολογικά προβλήματα, η υπολειτουργία της μηχανής και των γεννητριών αποδείχθηκαν καταλυτικοί παράγοντες για το ναυάγιο αυτού του γνήσιου Survivor.

Εκείνη τη νύχτα, ο Λευτέρης Καφετζής εκτός των άλλων προβλημάτων, κάποια στιγμή έπεσε και έσπασε το ισχίο του. Είχε εκπέμψει σήμα SOS και για τις επόμενες ώρες περίμενε ξαπλωμένος κάτω για να μην τραυματιστεί χειρότερα, μόνος μέσα στην απεραντοσύνη του Ειρηνικού.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου