Υπουργείο Υγείας: Αναζητούνται νέα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί στα νησιά – Έρχεται νέα προκήρυξη

Υπουργείο Υγείας: Αναζητούνται νέα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί στα νησιά – Έρχεται νέα προκήρυξη

Υπουργείο Υγείας: Αναζητούνται νέα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί στα νησιά – Έρχεται νέα προκήρυξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 611 ΦΟΡΕΣ

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε αναζήτηση νέων κινήτρων για να πάνε οι γιατροί στα νησιά

Σε πονοκέφαλο για το υπουργείο Υγείας εξελίσσονται οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Ενόψει της τουριστικής περιόδου οι μονάδες Υγείας όπως είναι τα Κέντρα Υγείας παραμένουν «γυμνά» από γιατρούς και νοσηλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες.

Την ίδια στιγμή, η ενίσχυση των μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, έμεινε στα χαρτιά ενώ τα οποία κίνητρα που έδωσε το υπουργείο Υγείας επί θητείας Θάνου Πλεύρη δεν φαίνεται ότι ελκύουν το υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εργαστεί στα νησιά.

Έτσι παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας δίνει μπόνους των 1.800 ευρώ το μήνα για τους γιατρούς και 1.200 ευρώ για τους νοσηλευτές οι θέσεις δεν καλύπτονται με συνέπεια οι μονάδες υγείας στις μικρές νησιωτικές κουκίδες να παραμένουν κενές από γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό.

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται νέα προκήρυξη

Αναφερόμενος στις ελλείψεις στα νησιά, ειδικά ενόψει του Πάσχα και της τουριστικής σεζόν, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πώς «το πρόβλημα των ελλείψεων των γιατρών στα νησιά είναι πραγματικό και υπαρκτό. Από τη τωρινή μας προκήρυξη έχουμε 126 θέσεις που βγήκαν άγονες, κυρίως σε νησιά που δεν πήγε κανένας γιατρός για να αναλάβει υπηρεσία. Θα κηρύξουμε σύντομα ξανά τις θέσεις αυτές με περισσότερα κίνητρα».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε αναζήτηση νέων κινήτρων προκειμένου να προσελκύσει γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρουν οι ίδιες πηγές ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προσανατολίζεται στη θέσπιση ειδικών κινήτρων σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και τα ακριτικά νησιά.

Μάλιστα για να δελεαστούν οι γιατροί σχεδιάζεται να δοθούν αυξημένα οικονομικά κίνητρα αλλά και κάποια ακόμη που θα σχετίζονται με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Πάντως όσο και αν τα κίνητρα φαίνονται ελκυστικά, το κόστος διαμονής στα νησιά παραμένει υψηλό με συνέπεια οι υγειονομικοί να διστάζουν να μεταφερθούν.

Για αυτό η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συμβολή των Δήμων για να βρεθούν καταλύματα για τους υγειονομικούς.

Πηγή: healthreport.gr

Διαβάστε ακόμη

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου

Π. Τσακλόγλου: «Το μέτρο της απασχόλησης συνταξιούχων έχει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και απ’ ό,τι είχαμε σχεδιάσει»

Επιστολική ψήφος: Ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων

Δωρεάν μαστογραφία: Εστάλησαν τα πρώτα μηνύματα στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων

«Έκρηξη»συνταξιοδοτήσεων λόγω των αναμενόμενων μέτρων για όρια ηλικίας