Η Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων FEVR στη Ρόδο

Η Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων FEVR στη Ρόδο

Η Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων FEVR στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 712 ΦΟΡΕΣ

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά ήταν ομιλήτρια στην Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων, FEVR, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, 26 και 27 Απριλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών χωρών, και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου.

Η Έλενα Κουντουρά, εργάστηκε εντατικά στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας την τελευταία πενταετία, ως εισηγήτρια όλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση-ψήφισμα που συνέταξε και υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία για το πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για την οδική ασφάλεια έως το 2030.

Η έκθεσή της αποτέλεσε τον οδικό χάρτη του Ευρωκοινοβουλίου για την επίτευξη του στόχου μείωσης 50% των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Ήταν συγχρόνως η έκθεση-καταλύτης ώστε να φέρει η Κομισιόν το νομοθετικό πακέτο για την οδική ασφάλεια, Road Safety Package, που περιλαμβάνει αναθεωρήσεις των ευρωπαϊκών οδηγιών και εφαρμογή νέων για τον εκσυγχρονισμό των αδειών οδήγησης, την αυστηρότερη επιβολή προστίμων σε διασυνοριακές παραβάσεις. Στην ομιλία της η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στους τέσσερις πυλώνες της έκθεσής της για ασφαλή οχήματα, ασφαλείς υποδομές, ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου και ένα φιλόδοξο πλαίσιο πολιτικής για το μέλλον.

Τόνισε ιδιαίτερα τη σύστασή της έκθεσης για την ανάγκη άμεσης μείωσης της ταχύτητας στα 30 χλμ. την ώρα μέσα στο αστικό περιβάλλον, που ήδη εφαρμόζουν αποτελεσματικά πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη μηδενικής ανοχής στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλων ουσιών, της ταχύτερης απονομής δικαιοσύνης για τα θύματα, τη στενότερη συνεργασία των αρχών για την οδική ασφάλεια με τις υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και υγείας και της ανάπτυξης σύγχρονων σχεδίων για βιώσιμες πόλεις, με στόχο το μηδενισμό των θυμάτων από τροχαίες συγκρούσεις.

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης η Ευρωβουλευτής συζήτησε με τον Πρόεδρο της FEVR Filippo Randi και την Πρόεδρο του ΕΥΘΥΤΑ, Ελένη Καρύδη για τις προτεραιότητες στην οδική ασφάλεια το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Ρόδο, η Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε συναντήσεις για τον τουρισμό.

Συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, με τον οποίο συζήτησε για την εξέλιξη του τουρισμού στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, και τις προοπτικές για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, για την οποία εργάστηκε ως Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας την περίοδο 2015-2019 και ως εισηγήτρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019, με το ψήφισμα για την πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική για το βιώσιμο τουρισμό.

Επίσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου, Αλέξανδρο Κολιάδη για τα ζητήματα του τουρισμού και των υποδομών στο νησί της Ρόδου.

Στις συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά και στην περιοδεία της στην πόλη συμμετείχαν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της παραχώρησε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: 32 στα 85 εστιατόρια που βραβεύθηκαν βρίσκονται στο Νότιο Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του τοπικού ΠΑΣΟΚ

Στη Ρόδο το Σάββατο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αυτιάς

Ξεκίνησε τα δρομολόγιά του το «Πρέβελης» μέχρι τις 7 Ιουνίου

Πανεπιστημονική- Αρμονία Διακολαμπριανού: Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής παράταξης στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών τάχθηκε ο δήμαρχος Αλεξ. Κολιάδης

Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Ρόδο

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας