«Ηχοχρώματα 2024»- Μία πανδαισία ήχων η ετήσια συναυλία της 40μελούς χορωδίας ενηλίκων του δημοτικού ωδείου

«Ηχοχρώματα 2024»- Μία πανδαισία ήχων η ετήσια συναυλία της 40μελούς χορωδίας ενηλίκων του δημοτικού ωδείου

«Ηχοχρώματα 2024»- Μία πανδαισία ήχων η ετήσια συναυλία της 40μελούς χορωδίας ενηλίκων του δημοτικού ωδείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1639 ΦΟΡΕΣ

Η 40μελής χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου, παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, την ετήσια συναυλία της με τίτλο «Ηχοχρώματα», σήμα κατατεθέν της ποιοτικής και πολύμορφης δουλειάς της χορωδίας που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα.

Οι ήχοι και τα «χρώματα» πλημμύρισαν τον χώρο του θεάτρου από την εξαιρετική απόδοση των τραγουδιών, που ήταν επιλεγμένα με γνώμονα τόσο τη μουσική τους αξία, όσο και τον στίχο τους.

Η πρωτότυπη επιλογή τραγουδιών, που σπάνια ακούς από ερασιτεχνικές χορωδίες, πρόσφερε μεγάλη εναλλαγή συναισθημάτων στους θεατές που απόλαυσαν κάθε λεπτό.

Τα τραγούδια των κλασικών μουσικών (Morley, Vulpius, Mozart) αναμίχθηκαν με μαεστρία με παραδοσιακά από την Αργεντινή, τη χώρα των Βάσκων, των Ζουλού, με Λαντίνο σεφαραδίτικο, αλλά και με σύγχρονα Σκανδιναβικά τραγούδια.

Τη σκυτάλη πήραν τα νέα Ελληνικά τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Ελένης Καραΐνδρου και αδελφών Κατσιμίχα, με επιστέγασμα τη δημιουργία του Ρόδιου συνθέτη Αντώνη Κυζούλη από την καντάτα «Το Τραγούδι της θαλασσινής».

H κλασική αξία των τραγουδιών του αξεπέραστου Μάνου Χατζιδάκι και σε ένα μικρό αφιέρωμα για τη μνήμη των 30 ετών από τον θάνατό του αποτέλεσε την κατάληξη της συναυλιακής βραδιάς και γέμισε τις καρδιές των θεατών με νοσταλγία.

Μεγάλη παράλειψη θα ήταν να μην τονιστεί η συμμετοχή στη συναυλία της παιδικής χορωδίας του Ωδείου, που γέμισε το θέατρο με αγγελικές καλοκουρδισμένες δροσερές φωνές, που απέδειξαν, ότι με τέτοια πρόοδο, μπορούν επάξια να σταθούν δίπλα σε χορωδία ενηλίκων.

Και όλα αυτά υπό τη φροντίδα τριών εξαιρετικών μουσικών: Της Άντζελας Σπανού που διευθύνει και τις δύο χορωδίες και την ευαίσθητη ερμηνεία της Σεβαστής Χατζηστρατή στο πιάνο, και τη ρυθμική συνοδεία της Άννας Νικητιάδη στα κρουστά.

Αφηγητής – παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Ευάγγελος Σπάρταλης, σε κείμενα του Βαγγέλη Κατσογριδάκη.

Για τη δημιουργία της αφίσας συνεργάστηκαν τα μέλη της χορωδίας Ρένα Βουτυράκη που είχε τη γραφιστική επιμέλεια, η Δόμνα Παναγοπούλου που έκανε την εικονογράφηση ενώ το λογότυπο το έχει δημιουργήσει ο Σπύρος Πλατής.

Όλα τα μέλη της χορωδίας με τη συλλογική δουλειά τους απέδειξαν για άλλη μια φορά, ότι ο κόπος και η προσπάθεια φέρνουν αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη

7ο Φεστιβάλ σχολικής οπτικοακουστικής/ κινηματογραφικής δημιουργίας 2024: Είκοσι οπτικοακουστικές μαθητικές δημιουργίες προβλήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο

Σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου οι παιδικές παραστάσεις "Ο μάγος του Οζ" και "Οι Δεινοσαυρούληδες"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Υψηλάντη-Πετρίδου

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στην Κρεμαστή | 15 & 16 Ιουνίου

Το έθιμο του Κλήδονα θα αναβιώσει στην Παστίδα

To Διεθνές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά στο Παρίσι

Έκθεση Ζωγραφικής της Μ. Μαλτέζου-Κατσογριδάκη

«Τα ιπποτικά οικόσημα- σημασία, χρήση, αισθητική» - Ομιλία την Κυριακή στο Κατάλυμα της Αγγλίας