Ομόφωνη απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου(31.08.2010), προκειμένου να τιμηθεί ο αείμνηστος συμπατριώτης μας Βουλευτής Δωδεκανήσου Ευάγγελος Κανονάρχος.

Συγκεκριμένα η απόφαση περιλαμβάνει:
1. Τον προγραμματισμό εκδήλωσης προς τιμήν του.
2. την ονομασία σε οδό «Ευάγγελου Κανονάρχου 1927-1991 Βουλευτής Δωδεκανήσου» δρόμου του νησιού.

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Κανονάρχο ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Γ. Ιωαννίδης τόνισε ότι «ήταν ένας άνθρωπος με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που αγαπούσε υπερβολικά το νησί του όπως και ο πατέρας του Παναγιώτης Κανονάρχος. Ήταν ένας γνήσιος πατριώτης. Όλα αυτά είναι οπωσδήποτε στοιχεία που πρέπει να αποτελούν πρότυπο για τις νέες γενιές που έρχονται.»

Ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι «δεν είναι πολλές οι φορές που εκπροσωπήθηκε η Κάρπαθος στο Κοινοβούλιο από συμπατριώτες μας. Μακάρι στο μέλλον να εκπροσωπηθεί το νησί μας και η Επαρχία Καρπάθου – Κάσου γενικότερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από συμπατριώτες μας”.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλλιόπη Νικολαϊδου απευθυνόμενη προς το Δημοτικό Συμβούλιο ανάγνωσε σύντομο βιογραφικό για τον Ευάγγελο Κανονάρχο: «Ο Ευάγγελος Κανονάρχος γεννήθηκε το 1927 στη Θεσσαλονίκη όπου ο πατέρας του συνταγματάρχης Παναγιώτης Κανονάρχος είχε καταφύγει εξόριστος και καταδικασμένος από τους Ιταλούς κατακτητές Δωδεκανήσου.

Σπούδασε στο ΕΜΠ Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Ρόδο. Πολιτεύτηκε για πρώτη φορά το 1974 και επανεξελέγη Βουλευτής του Ν. Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία το 1977. Κατά την διάρκεια της θητείας του εκτελέστηκαν στην Επαρχία Καρπάθου – Κάσου μικρής και μεγάλης κλίμακας έργα και ενδεικτικά αναφέρω:

• Ασφαλτόστρωση μετά των απαιτούμενων υποδομών Πηγάδια – Πυλές και Πηγάδια – Αρκάσα.
• Διάνοιξη της οδού Σικέλαος – ʼδεια.
• Ηλεκτροφωτισμός Ολύμπου Διαφανίου και άλλων αγροτικών περιοχών.
• Δρομολόγηση για πρώτη φορά του οχηματαγωγού «Έλλη».
• Απόφαση για να υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στα Δωδεκάνησα.
• Ενέργειες επί σειρά ετών για την κατασκευή Αεροδρομίου Καρπάθου και Δημοτικού Αεροδρομίου Κάσου.