Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοανόσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», στα πλαίσια εορτασμού για έκτη συνεχόμενη χρονιά της “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ”, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, στις 18.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο “OPERA HOUSE” στη Σύμη, θα πραγματοποιήσει ιατροκοινωνική εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Ε. Διακογιάννη.

Στο Α΄ Μέρος της εκδήλωσης μας, ομιλητές θα είναι δύο αξιόλογοι καθηγητές ιατροί:
• Ο κ.Κρεμαστινός Θ. Δημήτριος, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, το θέμα της ομιλίας του οποίου θα είναι «Πως θα προφυλάξουμε την καρδιά μας» και
• Ο κ. Γεώργιος Φαρμακίδης, Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Συντονιστής Διευθυντής ΣΤ' Κλινικής Νοσοκομείου “ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ”, το θέμα της ομιλίας του οποίου θα είναι «Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου - Εμβόλια» .
• Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Συντονίστρια Διευθύντρια του Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης κ. Ανδρουτσοπούλου Χαρίκλεια.

Στο Β΄ μέρος:
Α ς θ υ μ η θ ο ύ μ ε....
Με την κ. Χατζηστρατή Σεβαστή σολίστ πιάνου, που θα απαγγείλει στίχους ποιητών και τον κ.Γεώργιο Ξυλουρά που θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του.

Όποιο μέλος και φίλος του συλλόγου ενδιαφέρεται να παρευρεθεί στην εκδήλωση για να εξασφαλίσει την διαμονή του, μπορεί να επικοινωνήσει με το ξενοδοχείο “OPERA HOUSE” και την υπεύθυνη κ. Σμαράγδα Μυλωνάκη στα τηλέφωνα 2246072034 και 2246071856 για να κάνει κράτηση, αναφέροντας πως είναι μέλος του συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ».
Τιμή προσφοράς δίκλινου δωματίου με πρωινό: 40€

Όπως κάθε χρόνο, θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε άτομο με πρόβλημα υγείας στη Σύμη.

• Ιατροκοινωνική εκδήλωση στη μνήμη του δημοσιογράφου Γιάννη Ε. Διακογιάννη πραγματοποιεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 και στη Σύμη, ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοανόσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου “ΘΑΛΕΙΑ”.

Παράλληλα, με αφορμή την εκδήλωση αυτή και μετά από αίτημα της Τ.Ο. Σύμης του ΠΑΣΟΚ, ο Τομέας Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης του Κινήματος, διοργανώνει το τριήμερο 8-10 Οκτωβριου αποστολή στο νησί ομάδας εθελοντών Γιατρών από νοσοκομεία της Αθήνας προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για θέματα πρόληψης γυναικολογικού καρκίνου, ενώ θα προβεί και σε προληπτικές εξετάσεις στο πολυδύναμο κέντρο Υγείας στον Γιαλό για όσες γυναικες ενδιαφέρονται.

Οι ιατρικές εξετάσεις
Όσον αφορά την παράλληλη εκδήλωση του Τομέα Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ οι προληπτικές εξετάσεις στο πολυδύναμο κέντρο Υγείας στον Γιαλό θα γίνουν ως εξής: Παρασκευή 8/10/2010 από ώρα 4μ.μ. εως 7μ.μ., Σάββατο 9/10/2010 από ώρα 9π.μ. έως 2μ. μ και Κυριακή 10/10/2010 από ώρα 10π.μ. έως 2μ.μ. Η ομάδα των Εθελοντών Γιατρών αποτελείται από τους κ.κ. Γιώργο Φαρμακίδη, Γυναικολόγο, Διευθυντή του Ε.Σ.Υ. και Ιωάννη Φιλιππάτο, Γυναικολόγος, Ε.Σ.Υ.