Ο βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ομιλητής στην ιατρο-κοινωνική εκδήλωση στην μνήμη του δημοσιογράφου Γιάννη Ε. Διακογιάννη που πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 στη Σύμη, ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοανόσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ».

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ” και ομιλητές ήταν οι καθηγητές ιατροί:

- Ο κ. Δημητριος Θ. Κρεμαστινός, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. υπουργός και το το θέμα της ομιλίας ήταν «Πως θα προφυλάξουμε την καρδιά μας» και

- Ο κ. Γεώργιος Φαρμακίδης, Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Συντονιστής Διευθυντής ΣΤ' Κλινικής Νοσοκομείου “ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ”, το θέμα της ομιλίας του οποίου θα είναι «Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου - Εμβόλια».

Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια του Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης κ. Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου.

Παράλληλα, με αφορμή την εκδήλωση και μετά από αίτημα της Τ.Ο. Σύμης του ΠΑΣΟΚ, ο Τομέας Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης του Κινήματος, διοργάνωσε το τριήμερο 8-10 Οκτωβρίου, αποστολή στο νησί ομάδας εθελοντών γιατρών από νοσοκομεία της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για θέματα πρόληψης γυναικολογικού καρκίνου, ενώ προέβη και σε προληπτικές εξετάσεις στο πολυδύναμο κέντρο Υγείας στον Γιαλό στις ενδιαφερόμενες γυναίκες.

Η ομάδα των Εθελοντών Γιατρών αποτελείτο από τους κκ Γιώργο Φαρμακίδη, Γυναικολόγο, Διευθυντή του Ε.Σ.Υ. και Ιωάννη Φιλιππάτο, Γυναικολόγος, Ε.Σ.Υ.