Να μην γίνει κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του Ζαγοριανού ζητά ο Εισαγγελέας

Να μην γίνει κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του Ζαγοριανού ζητά ο Εισαγγελέας

Να μην γίνει κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του Ζαγοριανού ζητά ο Εισαγγελέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 344 ΦΟΡΕΣ

Πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών με την οποία ζητά να μην γίνει κατηγορία για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του πρωτοδίκη Νίκου Ζαγοριανού, 4ου Ειδικού Ανακριτή, που είχε χειριστεί την δικογραφία της Siemens, υπέβαλε ο Εισαγγελέας Εφετών κ.

Πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών με την οποία ζητά να μην γίνει κατηγορία για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του πρωτοδίκη Νίκου Ζαγοριανού, 4ου Ειδικού Ανακριτή, που είχε χειριστεί την δικογραφία της Siemens, υπέβαλε ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Δημ. Δασούλας.

Ο Εισαγγελέας κρίνει ότι σε βάρος του κ. Ζαγοριανού δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και ζητά από τους Εφέτες λάβουν ανάλογη απόφαση.

Η πρόταση του κ. Δασούλα αφορά μία πράξη κατάχρησης εξουσίας, καθώς για άλλες πράξεις που είχε κατηγορηθεί ο άλλοτε ανακριτής της Siemens, έχει εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα. Ο Εισαγγελέας ζητά μάλιστα από το Συμβούλιο Εφετών να διατάξει την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του κ Ζαγοριανού όταν θα συνεδριάσει για το θέμα.

Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Ζαγοριανού αφορούν χειρισμούς του κατά την διάρκεια της ανάκρισης της υπόθεσης της Siemens, που είχαν επικριθεί. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η μη έγκαιρη έκδοση εμπεριστατωμένων ενταλμάτων σύλληψης βασικών κατηγορουμένων, η άρνηση του να παράσχει το σύνολο της δικογραφίας σε κατηγορούμενους, ενώ αρνητικά σχόλια είχε προκαλέσει και η διαφυγή στο εξωτερικό των Μιχ. Χριστοφοράκου και Χρ. Καραβέλα καθώς είχε "χρεωθεί" στην ανάκριση η παράλειψη λήψης αποτρεπτικών μέτρων για το ενδεχόμενο φυγοδικίας.


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά