Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΟΦΗ και νυν προπονητής του ΑΕΡΑ, Βαγγέλης Χοσάδας, που ζει στο νησί μας αρκετά χρόνια, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης, για το παιχνίδι της Δευτέρας, ανάμεσα στο Διαγόρα και τον ΟΦΗ. Να σημειωθεί πως ο Χοσάδας είναι ένας από τους ρέκορντμαν συμμετοχών με τη φανέλα των «μελανόλευκων».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Χοσάδα στον "Athletic Radio 104,2":
Για την μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι κομβικό παιχνίδι ήταν αυτό με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Αυτή η ήττα θα τον κυνηγάει στην συνέχεια του πρωταθλήματος και του κόστισε πολύ. Το πρόβλημα ήταν η «κοιλιά» που έκανε όμως είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα».

Για την «μάχη» της ανόδου: «Μετά την έλευση του κυρίου Αναστόπουλου είδαμε κάτι καλό στην ομάδα που θα μπορούσε να είναι ψηλότερα στην βαθμολογία. Υπάρχουν πέντε ομάδες που είναι καλές και θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι η πρώτη θέση έχει κριθεί και δεν βλέπω που να έχει απώλειες».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι των δύο ομάδων: «Το γήπεδο είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι το παιχνίδι δεν θα πάει στην δύναμη και το πάθος. Πιστεύω ότι θα κριθεί στην τεχνική και εκεί υπερτερεί ο ΟΦΗ. Αν πάει τώρα στο πάθος τότε ο Διαγόρας έχει ένα πλεονέκτημα».

Για τον Διαγόρα: «Ο Διαγόρας είναι μια πραγματική ομάδα όπου δεν ξεχωρίζεις κάποιους παίκτες. Συμπεριφέρεται με πειθαρχία στα παιχνίδια της και πέραν των απουσιών που είναι σημαντικές για την ομάδα, υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια και παρά τα οικονομικά προβλήματα κάνει καλή πορεία γιατί βγαίνει προς τα έξω το οικογενειακό κλίμα».

Για τις αναμνήσεις του από τον ΟΦΗ: «Το παιχνίδι με την Λέφσκι Σόφιας θα το θυμάμαι πάντα και αυτό με την Αταλάντα θα με κυνηγάει πάντα γιατί στέρησα μια πρόκριση από τον ΟΦΗ. Ήταν ωραίες στιγμές όλες εκείνες γιατί ήταν μια ομάδα υπόδειγμα στον τρόπο λειτουργίας. Υπήρχε ο Θόδωρας Βαρδινογιάννης που φρόντιζε για τα πάντα και δεν άφηνε την ομάδα μόνη της».

Για το Νίκο Μαχλά: «Εύχομαι ο φίλος μου ο Νίκος να μην έχει στο μυαλό του ακόμα ότι είναι ποδοσφαιριστής και να το βλέπει αλλιώς το παιχνίδι. Είναι πολύ βαρύ φορτίο αυτό που έχει σηκώσει. Δεν έχει τις πλάτες κανενός και παλεύουν μόνα τους τα παιδιά. Πιστεύω ότι αν η ομάδα πάρει την άνοδο τότε θα λυθούν όλα εκείνα τα προβλήματα».