Αναλυτικά στοιχεία για την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου της Ρόδου, παρέδωσαν χθες το πρωί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο, η πρόεδρος και τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων.

Για μια ακόμα φορά, το Περιφερειακό Νοσοκομείο της Ρόδου, εξαιτίας του διαχρονικού εμπαιγμού που υφίσταται από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, βρίσκεται να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί, γεγονός που εκ των πραγμάτων βάζει σε μεγάλες περιπέτειες τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα παροχής υγείας στο νησί της Ρόδου.

Αυτή την φορά, φαίνεται ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Για τον λόγο αυτό κι έπειτα από επείγουσες αναφορές που έγιναν από εργαζόμενους σε κλινικές του νοσοκομείου της Ρόδου, η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Λούση Κούρτη – Καλαμάτα και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων, επισκέφθηκαν χθες το πρωί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο, στον οποίο και παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα.

Στο υπόμνημα αυτό, περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία κάτω από την οποία λειτουργεί η Νοσηλευτική Υπηρεσία του νοσοκομείου της Ρόδου, ενώ γίνεται λόγος για επικίνδυνες «βάρδιες» στις οποίες υποχρεώνονται οι νοσοκόμοι και νοσοκόμες, με δύο ή ακόμα και τρία συνεχόμενα νυχτερινά ωράρια.

Κατά τα άλλα το... έλυσαν
Την ίδια ώρα που ο τομέας υγείας σε όλα τα Δωδεκάνησα, αλλά κυρίως στη Ρόδο, έχει μπει για τα καλά στην εντατική, οι αρμόδιοι βουλευτές, αλλά και ο Περιφερειάρχης «σφυρίζουν αδιάφορα».

Το δεδομένο είναι ένα και μοναδικό: Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα σε ότι αφορά τον τομέα υγείας στο νοσοκομείο της Ρόδου, είναι όχι απλώς τα ίδια αλλά χειρότερα απ’ ότι ήταν όταν οι ίδιοι κατηγορούσαν καθημερινά ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας δεν κάνει τίποτε για τα Δωδεκάνησα.

Σιγήν ιχθύος, ή χαλαρό κλίμα, συγκριτικά με τα πολεμικά ανακοινωθέντα που εξέδιδαν πριν από ενάμιση σχεδόν χρόνο, τηρεί βεβαίως και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Νοτίας Δωδεκανήσου, έτσι ώστε να μην… κακοκαρδίσει βεβαίως τους συντρόφους τους στο Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας και όχι μόνο.