Όσα πρέπει να ξέρετε για τον γάμο του William και της Kate!

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον γάμο του William και της Kate!

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον γάμο του William και της Kate!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 529 ΦΟΡΕΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο της δεκαετίας έχει ξεκινήσει... Στις 29 Απριλίου ο William και η Kate θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Μάθετε τα πάντα για το ''τυπικό'' που θα ακολουθηθεί, τους καλεσμένους, το παρασκήνιο, τα σουβενίρ, τις παράλληλ

Γράφει ο Δημήτρης Χαλιώτης

Είναι αναμφισβήτητα το κοσμικό γεγονός της δεκαετίας! Η Μεγάλη Βρετανία ζει εδώ και καιρό στους ρυθμούς του ''απόλυτου'' γάμου και μαζί της ολόκληρος ο ''πολιτισμένος'' κόσμος. Δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές ετοιμάζονται να πιάσουν στασίδι μπροστά στη μικρή οθόνη την ερχόμενη Παρασκευή (29/4), ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα παρακολουθήσουν την γαμήλια τελετή live από το internet (έχει δημιουργηθεί και ειδικό κανάλι στο youtube γι' αυτόν τον λόγο).

Ο πλέον αγαπημένος πρίγκιπας της Μεγάλης Βρετανίας William θα ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου με την... ''μετενσάρκωση'' της πριγκίπισσας Diana! Γιατί είναι προφανές ότι η Kate Middleton είναι η... συνέχεια της Diana. Κομψή, όμορφη, επικοινωνιακή, προσηνής, ισχυρή σαν προσωπικότητα, εκρηκτικά δημοφιλής μπορεί να επιστρέψει στη βρετανική μοναρχία την χαμένη της αίγλη μετά τον θάνατο της... θλιμμένης πριγκίπισσας.



Σήμερα γάμος γίνεται...

Σε έναν βασιλικό γάμο δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια αυτοσχεδιασμού... Το ''τυπικό'' θα τηρηθεί αυστηρά. Τουτέστιν η Kate δεν πρόκειται να στήσει τον William στην εκκλησία, ειδάλλως βλέπουμε την βασίλισσα Ελισάβετ να παίρνει το μπαστούνι της και να φεύγει (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Η γαμήλια τελετή θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. της 29ης Απριλίου (1 μ.μ. ώρα Ελλάδας) και θα λάβει χώρα στο Αβαείο του Westminister, στην καρδιά του Λονδίνου, δίπλα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο και το Big Ben και με θέα τον Τάμεση. Το Αβαείο μετράει μία ιστορία 1000 χρόνων και έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές γαμήλιες τελετές αντίστοιχου βεληνεκούς.



Οι πρώτοι καλεσμένοι θα ξεκινήσουν να έρχονται στις 8:30 π.μ. (10:30 π.μ. ώρα Ελλάδας). Μέχρι τις 9:45 π.μ. αναμένονται και οι VIP αφίξεις. Στις 9:50 θα φτάσουν οι κυβερνήτες και οι πρωθυπουργοί των χωρών που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της Βασίλισσας της Βρετανίας. Στις 10:20 π.μ. τα μέλη των ξένων βασιλικών οικογενειών θα εισέλθουν στο Αβαείο. Στις 10:27 θα φτάσουν στον ναό η μητέρα και ο αδερφός της Kate. Στις 10:40 π.μ. (12:40 π.μ. ώρα Ελλάδας) θα εισέλθει στον ναό και θα λάβει τις θέσεις της η βασιλική οικογένεια με τελευταία την Βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της, που θα φτάσει στο Αβαείο στις 10:45 π.μ. Στις 10:55 π.μ. θα πάρουν τις θέσεις τους τα 4 παρανυφάκια.

Στις 11 π.μ. ακριβώς θα φτάσει στο Αβαείο η Kate Middleton, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, με την 6 μέτρα μήκος μαύρη βασιλική Ρολς Ρόις. Η τελετή θα διαρκέσει μια ώρα και ένα τέταρτο. Στις 12:15 το νιόπαντρο ζευγάρι θα εξέλθει του ναού και θα κατευθυνθεί στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ. Στη 1:25 μ.μ. (3:25 μ.μ. ώρα Ελλάδας) οι νεόνυμφοι μαζί με τις οικογένειές τους θα βγουν στο μπαλκόνι του παλατιού για να χαιρετήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, που θα τους επευφημεί. Πέντε λεπτά αργότερα πολεμικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από το παλάτι σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς αποτίοντας φόρο τιμής στο βασιλικό ζεύγος.

Στη 1:30 μ.μ. ο William και η Kate θα αποσυρθούν στα ενδότερα του Μπάκινγχαμ, όπου η Βασίλισσα Ελισάβετ θα πραγματοποιήσει προς τιμήν τους δεξίωση, ενώ στις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει το γαμήλιο πάρτυ με οικοδεσπότη αυτή τη φορά τον πατέρα του William, πρίγκιπα Κάρολο.

H λίστα των καλεσμένων...

Ο Sir Elton John, o David Beckham μετά της συζύγου του, ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Ian Thorpe και ο ''Mr Bean'' Rowan Attkinson είναι μόνο μερικοί από τους celebrities, που δέχτηκαν πρόσκληση για τον βασιλικό γάμο.

Το ''παρών'' θα δώσει επίσης ο Βρετανός Πρωθυπουργός, David Cameron, με φράκο (!!!), η αδελφή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Diana και άλλα μέλη της οικογένειας Spencer, 45 ξένοι βασιλείς (ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ - αν και και έκπτωτος! - ενώ τελευταία στιγμή ακύρωσε ο βασιλιάς του Μπαχρέιν λόγω της τεταμμένης πολιτικής κατάστασης στην χώρα του), ο πρώην προπονητής της Εθνικής Αγγλίας στο ράγκμπι Sir Clive Woodward, καθώς και έξι συνολικά πρώην σύντροφοι του William και της Kate, που θα συνοδεύονται από τους νέους τους συντρόφους!

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα κάτσουν στην πρώτη σειρά του Αβαείου. Ακριβώς απέναντι από τη Βασίλισσα Ελισάβετ θα κάθονται τα μέλη της οικογένειας της Kate, ενώ δίπλα τους οι συγγενείς της Diana. O Πρωθυπουργός, David Cameron, καθώς και στενοί φίλοι του ζευγαριού θα βρίσκονται ακριβώς πίσω από τη χορωδία.

Το νυφικό της Kate...

Επίσημη ανακοίνωση για το νυφικό που θα φορέσει η Kate Middleton δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής. Το σίγουρο είναι ότι η Kate θέλει να το κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό και να το αποκαλύψει μόνο την ώρα που θα κατεβαίνει από τη μαύρη Ρολς Ρόις έξω από το Αβαείο. Γι' αυτόν τον λόγο, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει διαλέξει τρία νυφικά, έτσι ώστε εάν διαρρεύσει αυτό που θα βάλει πριν από τον γάμο να επιλέξει κάποιο από τα άλλα...



Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ λοιπόν, ο επικρατέστερος σχεδιαστής του νυφικού της Kate είναι και ο αγαπημένος σχεδιαστής της πριγκίπισσας Diana, Bruce Oldfield. Εναλλακτικά, τα δύο άλλα νυφικά έχουν ράψει η Sarah Burton και ο οίκος McQueen. Το αν τελικά οι φήμες επαληθευθούν θα το μάθουμε το πρωί της Παρασκευής. Πάντως το βέβαιο είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Ο γάμος σε αριθμούς...

18 καράτια ζυγίζει το ζαφείρι στο δαχτυλίδι της Kate.
278.000 ευρώ η αξία του.
8 χρόνια είχε δεσμό το ζευγάρι πριν παντρευτεί.
19 αίθουσες στο Μπάκινγχαμ θα ανοίξουν και θα διακοσμηθούν με λουλούδια.
60.000 μπουκάλια σαμπάνιας Bollinger θα ανοιχτούν.
500.000 επισκέπτες αναμένεται να κατακλύσουν το Λονδίνο.
4.000 υπαίθρια πάρτυ έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα.
2,5 τόνους ζυγίζει η βασιλική Ρολς Ρόις που θα μεταφέρει την Kate.
1.000 αξιωματικοί θα παραταχθούν κατά μήκος της πορείας της βασιλικής πομπής.
180.000 ευρώ νοικιάζονται στους δημοσιογράφους - φωτογράφους τα σπίτια δίπλα στο Αβαείο για μία μέρα!
2.000 οι καλεσμένοι του γάμου.
650 από αυτούς θα παραβρεθούν στη γαμήλια δεξίωση της Ελισάβετ.
300 μόνο φίλοι του ζευγαριού θα δώσουν το ''παρών'' στο απογευματινό πάρτυ.
100 δημοτικά σχολεία θέλουν να οργανώσουν πίστες αναπαράστασης του βασιλικού γάμου
266% η πληρότητα σε ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια για τη βρετανική πρωτεύουσα

Και ο... λογαριασμός!

Στα 23,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος του γάμου! Το μεγαλύτερο μερίδιο στον προϋπολογισμό καταλαμβάνει ο τομέας της ασφάλειας με 22 εκατομμύρια ευρώ να δαπανούνται για την άριστη φύλαξη του βασιλικού ζεύγους και των καλεσμένων του, σε ένα crash test των δυνάμεων ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

Τα λουλούδια που θα στολίσουν το Αβαείο και τα δωμάτια του Μπάκινχαμ θα κοστίσουν 560.000 ευρώ. To νυφικό - ή μάλλον τα νυφικά - της Kate ανέρχονται στα 300.179 ευρώ, το μενού για τους καλεσμένους της δεξίωσης 103.669 ευρώ, η γαμήλια τούρτα 55.290 ευρώ και οι σαμπάνιες 41.500 ευρώ! Οι βέρες ήδη στοίχισαν στο παλάτι 7.600 ευρώ.

Και εάν αυτά τα νούμερα σας φαίνονται δυσθεώρατα, υπολογίστε ότι τα κέρδη της βρετανικής οικονομικής από τον βασιλικό γάμο αναμένεται να ανέλθουν στα 700.000.000 ευρώ!

Τα σουβενίρ...

Ο όρος ''χρυσές δουλειές'' μοιάζει πολύ λίγος για να περιγράψει τα κέρδη των εμπόρων από τις πωλήσεις των διαφόρων αναμνηστικών του γάμου. Το πριγκιπικό ζευγάρι έχει γίνει κούπα, πιατάκι, μπρελόκ, κουταλάκι, σακουλάκι για τσάι, σακούλα για ναυτία (αυτό δεν το λες και τόσο κολακευτικό...), καραμέλες, ανοιχτήρι, πίτα με μπέικον και κρεμμύδια, μία μπύρα ονόματι ''Kiss me Kate'' και πολλά άλλα αξιοπερίεργα και τραγελαφικά.

Ορδές δημοσιογράφων...

8.000 δημοσιογράφοι επί ποδός στη βρετανική πρωτεύτουσα από Μ.Μ.Ε. από ολόκληρο τον κόσμο για να την πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη του γάμου. Μόνο το BBC θα απασχολήσει 550 άτομα για την καλύτερη μετάδοση του γάμου αφιερώνοντας 300 ώρες συνολικά (ήδη έχει ξοδέψει κάποιες) από το τηλεοπτικό του πρόγραμμα για το κορυφαίο event. Το CNN θα δώσει το ''παρών'' στο Λονδίνο με 125 ρεπόρτερς και τον Πιρς Μόργκαν σε ρόλο κεντρικού παρουσιαστή. Συνολικά 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναμένεται να παρακολουθήσουν την γαμήλια τελετή με όλο το παρασκήνιό της, ενώ γιγαντοοθόνες θα στηθούν σε αρκετά μέρη της βρετανικής πρωτεύουσας και φυσικά σε όλη την χώρα. Στις Η.Π.Α. δεν είναι λίγοι οι τηλεθεατές που έχουν δηλώσει ότι θα ξυπνήσουν στις 4 τα ξημερώματα για να παρακολουθήσουν τα τηλεοπτικά προγράμματα που θα μεταδίδουν live τον γάμο της δεκαετίας!

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο Hyde Park και στην Trafalgar Square αναμένεται να συγκεντρωθούν χιλιάδες κόσμου, που θα παρακολουθήσουν την γαμήλια τελετή από γιγαντοοθόνες με δωρεάν είσοδο από τις 7 το πρωί.

Στη Leonard και στη Batersea High Street θα στηθούν δύο μόνο από τα μεγάλα υπαίθρια parties με άφθονο αλκοόλ και φαγητό, μουσικές μπάντες, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Στο Museum of Brands, Packaking & Advertising έχει ανοίξει τις πύλες της στο κοινό μεγάλη έκθεση με τα γαμήλια σουβενίρ από τις τελετές των τελευταίων 170 χρόνων.

Από τς 28 Απριλίου μπορείτε να κάνετε κάμπινγκ, έναντι 85 ευρώ, στο βασιλικό πάρκο Κλάπχαμ Κόμον και να παρακολουθήσετε από εκεί τον βασιλικό γάμο.

Στις 28 Απριλίου επίσης κάνει πρεμιέρα στο Apollo Picadilly Center και ένα φεστιβάλ ταινιών τρόμου με θέμα τους γάμους!

Πολλά μεγάλα ξενοδοχεία ετοιμάζουν events με είσοδο για την παρακαλούθηση του γάμου.

Στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στο Κάνσας μία έκθεση για την πριγκίπισσα Diana συγκέντρωσε στις πρώτες τρεις μέρες λειτουργίας της 280.000 επισκέπτες!

Τέλος, άξιο προσοχής είναι και το κίνημα Hurryhunters, στο οποίο συμμετέχουν νεαρές Αμερικανίδες που διεκδικούν την καρδιά του έτερου πρίγκιπα Harry! Πολλές από αυτές έχουν ήδη καταφθάσει στο Λονδίνο και προσπαθούν να δουν από κοντά τον Harry για να του δώσουν το τηλέφωνό τους!

Τέλος, με χρονοκαθυστέρηση 4 ημερών, η σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου, Καμίλα, θα φυτέψει στις 3 Μαϊου ένα φυτό ονόματι Wedding Cake Tree στο προαύλιο της εκκλησίας St Mary στο Tetbury προς τιμή των νεόνυμφων. Καταξοδεύτηκε η Καμίλα!






Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!