Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 365 ΦΟΡΕΣ

«Δεν θα περιμένουμε πλέον να γίνονται προσλήψεις για την καθαριότητα στους αρχαιολογικούς χώρους Μάη μήνα, αντί τον Γενάρη, με τα χόρτα να φτάνουν τα 3 μέτρα! Δεν αξίζει αυτή η εικόνα στην Κω που δεν είναι πλέον το νησί της δεκαετίας του 80 για διασκέδαση, αλλά δημοφιλής προορισμός στον οποίο το 78% των επισκεπτών της αφορούν οικογένειες» τόνισε κατηγορηματικά η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού Ματίνα Βουκελάτου -Χριστοδουλίδη, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Το καίριο ζήτημα των προσλήψεων για την καθαριότητα στους αρχαιολογικούς χώρους τέθηκε και στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και οι εκπρόσωποι φορέων με τον Γ.Γ του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή την Τρίτη 7 Μάη στο Δημαρχείο.

Η κα Βουκελάτου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επέκτασης της βραβευμένης «Μαρίνας» της Κω με ζητούμενο όμως, όπως εξήγησε, τις θέσεις ελλιμενισμού, θέμα που τέθηκε υπόψη του γενικού γραμματέα, ο οποίος δεν απέκλεισε την εξασφάλιση χρηματοδότησης σχεδίου επέκτασης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε τα επόμενα χρόνια για όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού και κυρίως για τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως αξίζει στο νησί με το μεγαλύτερο λιμάνι στο Αιγαίο. Να ολοκληρώσουμε την επέκταση των λιμανιών Κεφάλου και Καρδαμαινας» υπογράμμισε η κα Βουκελάτου, μην παραλείποντας ωστόσο να αναφερθεί και στις «κλειστές πόρτες» που συναντούν πολλές φορές στα υπουργεία.

«Θα επιμείνουμε» συμπλήρωσε «να διεκδικούμε σαν παράταξη και σαν δήμος και την επιστροφή του Τέλους Ανθεκτικότητας που επιβάλλεται στους επισκέπτες μας και αφορά τεράστια ποσά, ώστε να ξαναγυρίζει αυτό στον δήμο ανταποδοτικά, εφόσον οι δήμοι είναι αυτοί που προσφέρουν, προκειμένου να καλύψουν δαπάνες για τουριστικές υπηρεσίες ή έργα στην περιοχή τους».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού, μέλος και της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος(ΕΝΑ) δεν ακύρωσε όσες εθελοντικές προσπάθειες γίνονται αυτή τη περίοδο για να έχει το νησί μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή εικόνα όμως «υπάρχουν κάποια όρια» διευκρίνισε.

Να σημειωθεί, ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και ΥΠΠΟ, προκειμένου να αναλάβει ο δήμος πιθανότατα και το κομμάτι καθαρισμού που ανήκει στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές καθάρισαν εθελοντικά την παραλία Σορωνής

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ: Από 3 Ιουνίου οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές

Διαγωνισμός για τα Γραφεία Πληροφοριών του δήμου Ρόδου

Ευρωεκλογές 2024: «Κλειστά» τα δικαστήρια από 5 έως 12 Ιουνίου

Οι «Γιατροί του Αιγαίου»... πέταξαν για Καστελλόριζο!

Φινλανδοί και τον Νοέμβριο

Πλούσιο το τελευταίο δεκαήμερο σε «χελωνο-ειδήσεις» από Ρόδο και Νίσυρο!

Δ. Μιχαηλίδου: Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για την εύρεση εργασίας σε τουρισμό και εστίαση